En Sıcak Konular

Şeriat kılıcı ‘Fransız Firavun’un elinde!

15 Ocak 2008 20:30 tsi
Şeriat kılıcı ‘Fransız Firavun’un elinde! Mistik sırlar üzerinden dünya siyaseti ve diplomasi okunur mu? Kimine göre fantezi kimine göre gerçeğin ta kendisi. Ama bu tezi yüreklendiren çok fazla olay yaşanıyor. Bunlardan biri Riyad’da yaşandı. Bush ve Sarkozy’i ağırlayan “İslam&#

Başkan Bush’un uhreviyata ilgisi zaten biliniyor. Washington’daki Evanjelik klanın bir parçası olduğu, gününü İncil’in o gün okuduğu sayfaya göre-muhtemelen dünya sorunlarını da-geçirdiği biliniyor.

Ancak Paris liderinin de bu minvalde özellikleri olduğu şimdi şimdi ortaya çıkıyor. Hakkını baştan teslim için söyleyelim Sarkozy ile ilgili mistik okumayı ilk yapanlardan biri Netpano’dan Orhan Keleş oldu.

Keleş, Sarkozy'nin III.Ramses ünvanı aldığını yazdı. Yani Firavun olmakla itham etti Sarkozy’i. Kendisinin de “fantezi yazılar” kategorisine koyduğu metinlerine göre, Sarkozy’nin Pensilvanya'da, bir göl kenarında Yahudi işadamının  malikanesinde tatil amaçlı gittiğini, bunu duşan Fransız istihbaratı ve hükümetinin şaşkınlık geçirdiğini not etti.

Bundan sonra Sarkozy ilginç bir ziyarette bulundu. “Ramses ile Sarkozy arasında ilişki kuramayanlar III.Ramses Sarkozy’nin,  Ramses'in mezarını Mısır'da ziyaretini izlediler.”

Üstelik II. Ramses’in-ki bu durumda Sarkozy’nin selefi oluyor!-mezarını Sarkozy ve Fransız devletinin yaptırdığı ortaya çıktı. 

Bu Suudi Arabistan ziyaretine kadar olan durum. Tabii bu arada Sarkozy’nin Mısır piramitlerine bol korumalı bir ziyarette de bulunduğunu belirtelim. İşte yukarıdak belirttiğimiz ve günlük “siyaset-diplomasi” nedenlerini saydığımız Riyad ziyaretinde ilginç ve sembolik bir an daha yaşandı.

Riyad’daki Kraliyet Sarayı’nda Sarkozy’e geleneksel savaş dansı gösterisi sunulduktan sonra, Sarkozy’nin eline Kral’ın kardeşi Prens Salman tarafından “kılıç” verildi. Ama bu kılıç öyle sıradan bir kılıç değildi.

Bu kılıç, idamlarda kullanılıyordu ve şeratı temsil ediyordu. Bir anlamda “şeriatın kestiği parmak acımaz” özlü ve köklü sözündeki gizli özne olan kılıç işte bu kılıçtı! Şeriatın kılıcı!

Sonuç olarak “semboller üzerinden” yürütülen bir okuma açık biçimde şu mesajı veriyordu; “Şeriatın kılıcı yeni Firavun’un elinde”.

Bu gösterinin ertesi sabahı Kral Abdullah Riyad Havaalanına giderek Başkan Bush’u karşıladı. Yani Evanjelik liderliğin siyasi patronunu. Ancak ona şeriatın kılıcını değil bir başka hediye verdi!  Resimde eksik olan "kabala"yı  tamamladı!



Bu haber 3,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs