En Sıcak Konular

Memurlardan hükümete uyarı

15 Ocak 2008 14:46 tsi
Türkiye Kamu-Sen’in aldığı karar doğrultusunda, konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri “İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi” yaptılar. Akyıldız: Yanlıştan dönün.

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ve 2008 yılı maaş zamlarını protesto eden memurlar eylemde. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı memurlar bu sabah mesaiye bir saat geç başlayarak hükümeti uyardı.

Sendikaların Sosyal Güvenlik Tasarısı'nı protesto etmesini "bir uyarı eylemi olarak" değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümete "yanlıştan dönün" diye seslendi.

Akyıldız, "Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz, Sosyal Güvenlik Reformu'nda yapılan yanlışlıklardan en kısa zamanda geri dönülmelidir" dedi.

Akyıldız, Sosyal Güvenlik Kurumu önünde, konfederasyona bağlı sendikalar da işyerleri önünde basın açıklaması yaparak yasa tasarını eleştirdi.

Bircan Akyıldız, sosyal güvenliğin finans sorunlarının, memurun, işçinin, emeklilerin, çiftçinin, doğmamış çocukların sağlık ve sosyal güvenlik haklarının kısıtlanarak çözülmek istendiğini söyledi.

Ankara:
Ankara'da Türkiye Kamu-Sen'e bağlı çeşitli sendikalara üye memurlar, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ve 2008 yılı maaş zamlarını protesto etmek üzere işe 1 saat işe geç gitme eylemi yaptı.

Kamu-Sen'e bağlı Sağlık-Sen çalışanları da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı. Sadece acil serviste görevli sağlık personelinin katılmadığı uyarı eylemi çerçevesinde doktor ve hemşireler de mesaiye bir saat geç başladı.

Kamu-Sen'in uyarı eylemiyle, Ankara Garı'nda trenler bir saat geç kalkarken, okullarda da öğretmenler ilk derslere girmedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün önüne gelerek Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı hakkında basın açıklaması yaptı.

İstanbul:
İstanbul'da da Kamu-Sen üyeleri, mesaiye bir saat geç başladı. Kamu-Sen üyeleri, Sirkeci Büyük Postane, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ve Beşiktaş Vergi Dairesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Sirkeci Postanesi önünde toplanan ve Türkiye Kamu Sen'e bağlı olarak çalışan PTT çalışanlarının eylemine KESK'e bağlı memurlar da katılarak destek verdi. Mesaiye 08.30'da başlamaları gereken memurlar, işe başlamayarak basın açıklamasına katıldı.

Memurlar adına konuşan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Temsilcisi Ahmet Kurt, kendilerine enflasyon oranında zam yapıldığını ancak belli çalışanların faydalandığı yardım kalemlerinin tüm memurlar için geçerliymiş gibi açıklamalar yapıldığını savundu.

Şişli Vergi Dairesi önünde toplanan Kamu-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, 'Ankara duy sesimizi, bu memurun ayak sesleri' şeklinde slogan atarak basın açıklaması yaptı.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüs önünde de saat 09.00'da bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik Kamu-Sen ve Eğitim-Sen üyesi her gün artan masraflarına karşın yapılan zamların memurları tatmin etmediğini söyledi.

Çıkarılan kanun ve düzenlemelerle memurların sırtına binen yükün artırıldığını söyleyen sendika üyeleri sloganlarla hükümeti protesto etti.

Ankara ve İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinde de memurlar protesto eylemi yaptı.

İzmir:
İzmir'de de Türk-İş'e bağlı sendika üyeleri, Sosyal Güvenlik Reformu'na tepki göstermek için AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Adliye önünde toplanan işçiler, "Mezarda emeklilik istemiyoruz", "AKP Sağlığıma Dokunma" sloganı attı, düdük ve ıslık çalarak hükümete tepki gösterdi.

İzmir Adliyesi'nden AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na kadar yürüyen işçiler adına konuşan Türk-İş 3'üncü Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, "Bu kanun geçerse senede 3-4 ay çalışan mevsimlik işçilerin emekli olabilmesi için tam 75 yıl çalışması gerek. Bu mümkün mü? Biz bu yasaya mezarda emeklilik yasası diyoruz" dedi.

Sendikalar "birlikte mücadele" kararı aldı

TBMM gündeminde yer alan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya karşı KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği ve BASK "birlikte mücadele" kararı almıştı.

* 16 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerinde yürüyüş kolu Bursa'da olacak; akşam saatlerinde Eskişehir'de karşılanacak.
* 16 Ocak Çarşamba günü TMMOB İstanbul, Zonguldak, Trabzon, Kocaeli, İzmir, Denizli, Mersin, Adana, Diyarbakır, Bursa ve Eskişehir'den Ankara'ya birer otobüs kaldıracak.

Söz konusu illerdeki temsilciler bu otobüslerle Ankara'ya hareket edecek. Aynı gün Ankara dışındaki tüm illerde alan etkinlikleri ve bildiri dağıtımı yapılacak.

* 17 Ocak Perşembe günü yürüyüş kolu ve Ankara kitlesiyle Ankara Kurtuluş Parkı'nda buluşulacak. Saat 12.30'da Kurtuluş Parkı'ndan TBMM önüne gidilecek ve örgüt başkanlarının katılacağı bir basın açıklaması yapılacak.


CNNTURK
 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs