En Sıcak Konular

Ergün Poyraz'a askerin adamısın baskısı!

15 Ocak 2008 20:47 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında yazdığı kitaplarla tanınan ve “Ergenekon operasyonu” kapsamında tutuklanan yazar Ergün Poyraz’ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı

Buzoğlu, müvekkilinin haksız bir şekilde tutuklandığını ve soruşturmanın geciktirildiğini ileri sürerek sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Poyraz’ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu, yaptığı başvuruda müvekkilinin 27 Temmuz 2007 tarihinde gözaltına alınarak “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik etme, askeri itaatsizliğe teşvik etme, devletin gizli belgelerini bulundurma, terör örgütü kurma veya yönetme” gibi suçlardan tutuklandığını belirterek bugüne kadar geçen süre içinde bu suçlamalara ilişkin kendisine en ufak bir savın yöneltilmediğini belirtti.

GENELKURMAY’IN MI JANDARMA’NIN MI ADAMISIN?

Emniyet’teki sorgu sırasında üst rütbeli bir yetkilinin Poyraz ile görüşerek, “Genelkurmay’ın mı Jandarma’nın mı adamısın? Bunu açıkla seni hemen serbest bırakayım” dediğini ileri süren Buzoğlu, Poyraz’ın da bu teklif üzerine, “Mustafa Kemal’in askeriyim” yanıtını verdiğini aktardı.

Buzoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanların müvekkilini tanımadığını bildirmesi ve söz konusu örgütün şeması içinde Poyraz’ın ismine dahi yer verilmemesine karşın tutuklu sanıklarla müvekkili arasında nasıl bir bağ kurulduğuna somut bir yanıt verilmediğini ifade etti.

DEVLETİN KORUMASI ALTINDAKİ BİRİ NASIL ÖRGÜT ÜYESİ OLUR?

Poyraz’ın yazdığı kitaplar nedeniyle yakın koruma altında olduğunu belirten Buzoğlu, “Ergün Poyraz’ın her bir saniyesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kayıtları altındadır ve devletin korumasındaki bir kimsenin terör örgütü üyesi olması devletin varlık nedenine aykırı olduğu gibi, evinde aramanın yapılması ve uygun görülenlerin emniyet yedinde tutulması, kanıtların karartılması ve kaçma şüphesi savlarının yasallıktan uzaklığının somut gerekçeleri olarak kabul edilemez” dedi. Buzoğlu, Poyraz’ın soruşturmaya dahil edilmesinin asıl gerekçesinin mevcut kitaplarının ve yeni çalışmalarının engellenmesi olduğunu da ileri sürdü.

MÜVEKKİLİMİN ÖLÜM RİSKİ VAR

Müvekkilinin 2004 yılında kalp ameliyatı olduğunu, ilaçlarının bittiğini söylemesine karşın 5 gün süreyle kalp ve şeker ilaçlarının verilmediğini iddia eden Buzoğlu, “Sağlığında meydana gelecek en ufak bir olumsuzluğun kamuoyu da dahil olmak üzere yansımalarının ne denli ciddi sonuçlar doğuracağını takdirlerinize bırakıyoruz” dedi.

ULUSALCI AYDINLARA GÖZDAĞI VERİLİYOR

Buzoğlu, ceza soruşturmalarında en kısa sürede adil yargılanma ve savunma hakkının şüpheliye tanınması gerektiği halde bu soruşturmada gizlilik kararının arkasına sığınılarak hiçbir soruşturmada karşılaşılmayan metotlara başvurulduğunu belirtti. Buzoğlu şikayet dilekçesinde şöyle dedi:

“22 Temmuz 2007 seçimlerinin hemen ertesinde müvekkilin tutuklanması sonucu kamuoyunda oluşan genel kanı, mevcut Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından kendisi aleyhine açılan davalardan bir sonuç alınamaması ve kitapların satımlarının engellenememesi üzerine, kendisinin yeni çalışmalarının önlenebilmesi de dahil olmak üzere, ulusalcı aydınlara gözdağı verilmek için tutuklandığıdır.” Buzoğlu, müvekkili Poyraz’ın haksız bir şekilde tutuklanmasına ve soruşturmanın geciktirilmesine yol açanlar hakkında gerekli soruşturmaların yapılmasını istedi.

Buzoğlu, benzer içerikte bir dilekçeyi Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na da vererek sorumlular hakkında işlem yapılmasını istedi.

 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs