En Sıcak Konular

Asker PKK'ya soluk aldırmıyor!

16 Ocak 2008 14:25 tsi
Asker PKK'ya soluk aldırmıyor! Dün K.Irak'ta terör örgütüne ait hedefleri vuran Türk jetleri bugün de harekata devam ediyor. Jetlerin hava akınlarına ek olarak Cudi ve Gabar Dağları'nda da sabahın ilk ışıklarıyla hava destekli piyade birlikleri operasyona başladı.

Dün Irak'ın kuzeyindeki Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefleri vuran Türk Hava Kuvvetlerinin uçakları bugünde hareket halindeydi.

Sabah saatlerinde Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar bugün de K.Irak bölgesini bombalıyorlar.

CUDİ'DE BÜYÜK OPERASYON

Şırnak Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristlere karşı sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hem havadan hem de karadan operasyon başlatıldı. Bir grup teröristin görüldüğü istihbaratı alınması üzerine başlatılan operasyonlar sürerken, bölgeye tanklarında sevkedilmesi dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak dağlarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız sürerken, sabahın ilk ışıklarından itibaren stratejik noktalara tank sevkiyatı yapıldı. Bu sabah, bir grup teröristin udi Dağı'nda bulunduğu istihbaratı alınması üzerine bölgede hem karadan hem de havadan operasyon başlatıldı. Özel eğitimli komandolar karadan Cudi Dağı'nı abluka altına alırken, havadan da Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopterleri keşif uçuşları yapıyor. Şüpheli durumlarda ise helikopterlerden, teröristlerin barınabileceği mağaralara ateş ediliyor.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Tank Taburu'ndan da bölgedeki stratejik noktalara sevkiyat yapılıyor. Tanklar, Cudi Dağı'nın eteklerine ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Kuzey Irak sınırına naklediliyor. Şırnak'daki Cizre ve Uludere yollarında ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Daha önce boş olan mevzilere askerler yerleştirildi. Bölgedeki bu askeri hareketliliğin, Cudi Dağı'ndaki operasyondan kaçıp bölgeye gelebilecek teröristlere karşı olduğu belirtildi.

 

Haber7 & Hürriyet



Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs