'25 parçalı Türkiye' önerisi! | " /> '25 parçalı Türkiye' önerisi! | "/>

En Sıcak Konular

DTP'den '25 parçalı Türkiye' önerisi!

17 Ocak 2008 07:58 tsi
DTP'den  '25 parçalı Türkiye' önerisi!
'Biz AKP'yi Türkiye'de durdurabilecek ilerici bir hareketiz” diyen DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin 20-25 idari bölgeye ayrılması gerektiğini söyledi.

Almanya’nın Bochum Üniversitesi’nde “Türkiye nereye gidiyor? - Savaş ve siyasal çözüm arayışı arasında Kürt sorunu” başlıklı bir panel düzenledi.

Panele katılan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin 20-25 idari bölgeye ayrılması gerektiğini söyledi. AKP’nin Türkiye için bir şeyler yapacağına inanmadıklarını da belirten Demirtaş, “Biz AKP'yi Türkiye'de durdurabilecek ilerici bir hareketiz” dedi.

Salı günü saat 18.00’de başlayan Kürt sorunu konulu panele DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Prof. Dr. Cengiz Güleç ile Die Linke NRW eyalet yönetimi sözcüsü Wolfgang Zimmermann katıldı.

DEMİRTAŞ: GENEL DEMOKRASİ SORUNU VAR

Panelde konuşma yapan Selahattin Demirtaş; Türkiye'de genel bir demokrasi sorununun var olduğuna işaret etti. “Seksen yıldır buna karşı mücadele edenler var, bir de buna karşı direnenler” diyen Demirtaş, “Eğer Türkiye'de demokrasi kültürü gelişirse Kürtler de bunun içinde yerini alacak, bizim mücadelemiz de bunun içindir” ifadelerini kullandı.

‘MEDYA GERÇEKLERİ GİZLİYOR’İDDİASI

Demirtaş Türk medyası ile ilgili ‘gerçekleri gizlediğini’ iddia ederek ilginç açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

“ Türkiye'de medya üzerinden toplumun yönlendirilmeye çalışıldığına işaret ederek, partilerinin aslında Türkiye'deki bir çok sorun ile ilgilendiğini ama bunun bir şekilde medyaya yansıtılmadığını söyledi. Örneğin globalleşme süreci, nükleer santral, kaz dağında altın arama gibi sorunlarla biz ilgilendik. Nükleer santralle ilgili mecliste ret oyu veren tek parti biziz. Bu konuda aleyhte konuşan yine sadece biziz. “

AKP’Yİ DURDURABİLECEK BİR HAREKETİZ

AKP’nin Türkiye için bir şeyler yapacağına inanmadıklarını ifade eden Demirtaş şöyle dedi: “Biz AKP'nin Türkiye için iyi şeyler yapamayacağına inanıyoruz. Türkiye'yi geriletecek bir partiyi geriletme görevi de bizimdir. Biz AKP'yi Türkiye'de durdurabilecek ilerici bir hareketiz. Çözümümüz nedir? Demokratik Özerkliği tartışıyoruz kendi içimizde, bunu güçlendirmeye çalışıyoruz. Anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz.”

TÜRKİYE 25 İDARİ BÖLGEYE AYRILMALI

Demirtaş, yeni bir tartışma ve gerginliğe neden olacak açıklamasında şöyle dedi: “Türkiye'nin 20-25 idari bölgeye ayrılması gerekiyor, her bölgenin kendi meclisinin olması gerekiyor. Bu meclisi o bölgenin sorunları ile ilgili her türlü sosyal, kültürel vb. sorunları ile ilgili kararlar alabilmelidir. Bu karaları kendi yerel bölgesi içinde çözebilmelidir. Halkta sorunlarını oraya taşırmalı ve bürokrasiye takılmadan çözebilmelidir”

ALMAN YÖNETİCİDEN KÜSTAH AÇIKLAMA

Die Linke sol parti NRW eyalet yönetim sözcüsü Wolfgang Zimmermann’de yeraldığı panelde haddini aşacak açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: “Zaten otomatik olarak ezilen halkların yanında olmak gerektiğini ifade ederken, Kürt sorunu sadece bir ülkenin sorunu değil, dört ülkeyi ilgilendiren bir sorundur. İnsanların kendi öz devletlerini savunmak ve dillerini konuşmak istemesi kadar kaçınılmaz bir durum yoktur. Gerek Türkiye’de gerekse diğer parçalarda ki Kürtlerin de en azami istekleri haklı ve özgürlük savaşı için geçerli olan sebeplerdir. Halkların bu haklı talepleri karşısında acı olan şudur ki Almanya ve bazı Avrupa ülkeleri PKK'yi terör listesine almak, Türkiye'nin terörist yaklaşımlarını ise hep gizli ve saklı tutup görmemezlikten gelmektedirler. Bu nokta da Almanya Türk devletini açık bir şekilde destekliyor”

haber7



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs