Başörtüsünde uzlaşalım! | " /> Başörtüsünde uzlaşalım! | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli: Başörtüsünde uzlaşalım!

17 Ocak 2008 13:27 tsi
Bahçeli: Başörtüsünde uzlaşalım! Başbakan Erdoğan'ın başörtülü gençlerin üniversiteye gitmesine ilişkin yaptığı açıklamaya MHP lideri Bahçeli'den ikinci tepki geldi. Dün Başbakan'ı samimi bulmayan Bahçeli, bugün uzlaşma çağrısında bulunarak, "Anayasa'nın 10. maddesi değiştirilirse,

İspanya'da ikincisi düzenlenen Medeniyetler İttifakı toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerdeki türban yasağı konusundaki değerlendirmeleri Muhalefet partilerinden tepki görmüştü. 

Erdoğan ne dedi?

Erdoğan, Türkiye’de başını örtenlere, "Başörtüsünü siyasi simge olarak kullanıyorsun" şeklinde baskılar yapıldığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Velev ki, bir siyasi simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasi simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? Simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var? Buradaki dert başka aslında. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Bunu maalesef takdirde zorlanıyoruz. Ama halkının yüzde 99’u Müslüman bir ülkede bunlar yaşanıyor. Bunu en yakın zamanda çözeceğiz. Kanunda zaten çözülmüştü. Anayasa Mahkemesi’nin bir yorumuyla bu iş engellenmişti. Şu anda Anayasa içerisinde çözümü arzumuzdur, öyle çözelim ki, herhangi bir gerginliğe de zemin hazırlamasın. Onun için bunun zeminini de geniş tutuyoruz. Demokrasilerde çare tükenmez diyoruz."

Bahçeli'den ikinci çıkış: Uzlaşma çağrısı

başbakan'ın İspanya'daki konuşmasını dün değerlendiren, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Başbakan'ı samimi bulmadığını söylemişti. Bugün yeni bir açıklama yapan Bahçeli, Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrası değiştirilirse, sorunun çözüleceğini ve hükümetin bu adımını destekleyeceklerini açıkladı.

"Bu şekilde bir düzenlemeye gidilirse öncelikle başörtülü genç kızların eğitim hakkının önündeki engeli kaldıracaktır" diyen Bahçeli'nin değişmesini istediği Anayasa'nın 10. maddesi şöyle:

Anayasa'nın 10. maddesi:

Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

(Değiştirilmesi istenen 4. fıkra:)

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar

www.iyibilgi.com



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs