En Sıcak Konular

Aleni rüşvet veriliyor!

17 Ocak 2008 12:31 tsi
Aleni rüşvet veriliyor! Türkiye Futbol Federasyonu'nun, naklen yayınlarla alakalı dün aldığı, bugünden 2011 için ihale yapma kararıyla ilgili Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka çarpıcı açıklamalar yaptı. Federasyon'un bugün yapılacak kurula yönelik delegelere rüşvet mahiyetinde

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla ilgili konuşan Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, TFF'nin kararının ilginç birşey olmadığını söyledi. "Bu alenen örtülü bir rüşvettir" diyen Büyüka, "Üzülerek söylüyorum ki bu delegenin oyunu satın almak için yapılmış bir olay" dedi.


Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi'ne katılan Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, şunları söyledi: "Çok ilginç bir gelişme değil. Bu yarın yapılacak genel kurul için örtülü bir rüşvet. Üzülerek söylüyorum ki bu delegenin oyunu satın almak için yapılmış bir olay. Zaten TFF açıklamasında da tescil ediliyor ki yayın hakları 2010 sezonunun sonuna kadar Digitürk'te. Kafa bulandırmaya gerek yok. Rekabet Kurulu onaylandı.  Artık bu kararın değişmesi beklenemez" 

2010'DA ŞARTLAR NASIL OLACAK?

"Ancak şu var, sen diyorsun ki “ben 2010’dan sonrası için 2008’de ihale yapayım.. Parayı arttırayım ve kulüplere bu parayı avans vereyim..” Baktığında sanki kulüplere ek gelir sağlamak ister gibi.. 2010-11 yıllarında pazar ne olacak?.. 2 yıl öncesinden ihale yapılır mı?  Konjonktür ne olacak? O dönemin rekabet şartları ne olacak? 18 takımlı lig maçları oynanacak.. 18 takımın 3'te 1'i düştü neler olacak? Peki bu insanlar yıllarca kesintiye uğrayan naklen yayın işlerinde evler dekoder mezarlığına döndü.. Tut ki iki kanal verdi.. Bu halka ekstra bir yük. "

"VİCDANLAR BU KADAR UCUZ MU?"

"Kaldı ki 2010'dan sonra farklı ne olacak? Yayın ihalelerindeki eksiklikler ve kaos yüzünden tüm evler receiver dolmadı mı? Bir de iki farklı kurum maç yayınlarını alırsa daha ne kadar kutu alınacak. Bu hiç düşünülmemiş, ahlaki yanı olmayan, delegelere açık bir rüşvet niteliğindedir. Delegelere siz seçim kararı almayın ben Euro 2008'e gideyim belki 2010'a kadar kalırım deniyor. Bu vicdanlar bu kadar ucuz mu, böyle satın alınabilir mi? Ama hemen Kulüpler Birliği'nden açıklama geldi. Kardeşim sen ne yapıyorsun? Benim ürünümü nasıl böyle satarsın?"

"ANALAR ÜZERİNE SÖZLER VERİLİYOR"

“Beni destekleyin, benim üstüme çalışmayın” diye analar üstüne edilen yeminler var.. RTÜK’ü ilgilendirecek yeminler var.. Federasyon’un yarını seçim kararı olmadan atlatma düşüncesi var.. Atlatması mümkün değil.. Kendine bir medya desteği almak, güç almak, mahkemeleri ve kamuoyunu etkileyip seçimde yeniden aday olmak konusudur bu.. Haluk Ulusoy’a Ömer Güvenç bir soru sordu ve “seçim olursa ne yapacaksınız?” dedi.. “Seçim olursa girmeyeceğim” dedi.. Tamam siyasi dayatma varken haklısın da şimdi o kulüpleri de kaybettin.. Hükümete karşı inanılmaz bir şekilde kafa tuttun ve destek buldun. Kulüpler vardı arkanda.. Şimdi hiç biri yok.. Kolun kanadın kırılmış, halen bu görevde kalayım diye yanına yandaş ve destekler bulmaya çalışıyor, işin bir diğer tarafı genel kurul üyelerine rüşvet teklif ediyor.. Türk futbolunu nasıl insanlar yönetmiş.. Bu rüşvet değilse nedir?.. Bu kulüplerin hakkı.. Kulüp zaten kendi malını zamanı geldiğinde pazarlayacaktır."

"ULUSOY'A DESTEK KALMADI"

"Ulusoy'u önceki seçimde siyasi iktidara karşı destekleyen kulüplerin hiçbiri artık onun arkasında değil. Böyle olduğu için Ulusoy akla hayale gelmeyecek fikirler ortaya atıyor.  Ulusoy federasyonu son 1-2 ay içinde hangi kulübe , hengi gerekçeyle ne kadar para göndermiş bunu açıklasın. Daha Norveç maçı için vaadedilen pirimler ödenmedi. Birçok kulübe 100 milyar 200 milyarla gönderildi. bunu biri açıklasın... Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum siyasi iradeyle federasyonun gönderilmesine karşıyım ama Ulusoy taban desteğini tamamen kaybetti. Sonra kulüplere sana şunu vereyim seçim kararı aldırma diye böyle planlar yapıyor. "

"ULUSOY BÖYLE DEĞİLDİ"

"Ulusoy böyle değildi ama koltuk hırsı onu böyle kararlar aldırmaya zorluyor. Yanındaki akıl hocaları onu bu hale getirdi. Onlar bir daha buralara gelemeyeceğini biliyor. Koltuğun rantından faydalanmak  amacında. "

"KİMSE YOKKEN FUTBOLA DIGITURK SAHİP ÇIKTI"

"Son olarak şunu kesinlikle söyleyeyim 2010'a kadar Digitürk, kayıtsız şartsız yayın haklarına sahiptir. Bu güçlü yapısıyla 2010'dan sonra da ihaleler için en büyük adaydır. Digiturk, çok güçlü bir digital platform haline gelmiştir. Bu kurumun futbola yaptığı yatırımı kim yaptı? İhaleyi kimse almazken, diğer kurumlar neredeydi? Teleon bıraktığında, ligler başlamadan önceki haftaiçi ihale yapıldı. Çukurova Grubu'ndan ricacı olundu. Mehmet Emin Bey beni aradı; Hafta sonu maçlar var. Yayın yapabilir miyiz?" diye, yaparız dedim. Türkiye’de bankalar battığı o dönemde bile geri çekilmedi.. Haluk Ulusoy’un da bu kuruma çok büyük borçları var.. Ulusoy’un kasetleri var, “Ben Mehmet Emin Karamehmet’in hakkını ödeyemem” diye.. Bu kurum en krizli dönemlerde bile yemedi, içmedi parayı ödedi. "

ligtv.com.tr



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs