En Sıcak Konular

Futbolda seçim kararı çıktı

17 Ocak 2008 16:27 tsi
Futbolda seçim kararı çıktı Futbol Federasyonu'nun mahkeme kararıyla yapılan olağan genel kurulunda, federasyon başkanlığı seçiminin yapılıp yapılmaması oylamasında, 241 delegeden 192 "evet" oyu geldi. Delegeler bu sonuçla, 14-15 Şubat tarihlerinde, federasyon başkanı, yönetim ku

Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda, seçim yapılıp yapılmamasıyla ilgili oylamada, 241 delegeden 192'si 'evet' oyu kullandı.  
 
FIFA Onursal Asbaşkanı David Will'in talebi üzerine gündemden çıkarılan, ancak 229 genel kurul delegesinin imzaladığı önergeyle divan tarafından yeniden gündeme alınan, seçim yapılıp yapılmamasıyla ilgili oylama sona erdi. Oylamaya katılan 241 delegeden 192'si 14-15 Şubat tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplanmasından yana oy kullandı. 48 delegenin seçime 'hayır' dediği oylamada, 1 oy de geçersiz sayıldı.
Oylama sonuçlarına göre Futbol Federasyonu delegeleri, 14-15 Şubat tarihlerinde, federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerini seçmek üzere yeniden sandık başına gidecek.

AYHAN BERMEK: FUTBOL FEDERAYONU BAŞKANLIĞI'NA ADAYIM

Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun Ankara'da seçim kararı almasından sonra, ilk seçimi 1 oyla kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık adayı Ayhan Bermek, seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Ayhan Bermek'in açıklaması şöyle: "Toplumun bana gösterdiği teveccühe teşekkür ederim. Yapılacak seçimlerde ekibimle birlikte başkanlığa adaylığımı koyacağım. Türk futbolunu sorunsuz yönetmeye talibim. Çalışma detaylarımı 21 Ocak Pazartesi akşamı yapılacak Türk Kalp Vakfı 11 Altın Adam toplantısında açıklayacağım."

HALUK ULUSOY: BENDEN SONRA GELECEK KİŞİ, AVRUPA ŞAMPİYONASI'NIN NEYİNİ HAK ETMİŞ OLACAK

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bugün yapılan genel kurul toplantısının 'olağanüstü' olması gerektiğini belirterek, hukuki bir hata yapıldığını öne sürdü. Haluk Ulusoy, "Benden sonra koltuğa oturacak adam, Avrupa Şampiyonası'nın neyini hak etmiş, neresinde olmuş da gelip oturacak" diye konuştu.

Haluk Ulusoy, İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı ''ihtiyati tedbir'' kararından sonra yapılan genel kurulun 'olağanüstü' olması gerektiğini belirterek, "Olağanüstü genel kurulda gündeme madde ekleyemeyeceklerini bildiklerini için, genel kurulu 'olağan' topladılar. Böyle şey olmaz. Bu genel kurul olağanüstüdür. Futbol Federasyonu'nun olağan genel kurul tarihleri bellidir. Yılda bir kez olağan mali genel kurul toplanır, 4 yılda bir de başkanlık seçimi yapılır'' diye konuştu.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda final oylamayı hedeflediklerini dile getiren Haluk Ulusoy, "Şimdi ben burada duracaksam, Allah nasip ederse, 'o finali oynayacağız' diyorum. Federasyonu şu şekilde ele geçirmek isteyen, federasyonun başına oturacak adama şimdiden söyleyeyim, diyeceğim iki çift laf var. 'Avrupa Şampiyonası'nda finali oynayamazsan federasyona gelirim ve bunun hesabını sorarım' diye kendisine söyleyeceğim'' şeklinde konuştu.

Türk futbolunun teknik kadrosuyla, halkıyla, futbolcusuyla bir sinerji oluşturduğunu ve kendisine inandığını vurgulayan Ulusoy, şöyle konuştu:

''Bu sinerjiyi bozmaya kimin ne hakkı var ? Nedir bu acele, Haziran ayında mali genel kurulumuz var. İstemiyorsanız kutsal emanetinizi teslim eder gideriz, istiyorsanız devam ederiz. Bu kadar basit. Benden sonra koltuğa oturacak adam, Avrup Şampiyonası'nın neyini hak etmiş, neresinde olmuş da gelip oturacak. Belki de federasyonun yerini bilmeyen bir adamı federasyon başkanı olarak göreceğiz. Bakalım benden sonra kim icazet alıp başkan olacak.''

GENÇLERBİRLİĞİ KULUBÜ BAŞKANI CAVCAV: BANA GÖRE ÇOK DEĞİŞİK BİR GENEL KURULDU

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda, 14 Şubat 2008'de seçimli genel kurul yapılması kararının alınmasına ilişkin olarak Gençlerbirliği Kulübü Başkanı ilhan Cavcav, ''Bu genel kurul 3 Ocakta gerçekleştirilmiş olsaydı, bir genel kurul daha yapılmasına gerek kalmayacaktı'' dedi.

Cavcav, genel kurul sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu genel kurulun en verimli ve en güzel tarafının Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yaptığı konuşma olduğunu söyleyerek, ''Türk futbolunun her 6 ay veya 1 senede bir genel kurul yapmasının futbola sekte vurduğunu görüyoruz. Bana göre bu genel kurulun en vurucu tarafı sayın bakanın yaptığı (Türk futbolunun sorunlarını konuşmamız gerekirken, her 3-6 ayda bir genel kurul yapmamız doğru değildir) sözleri çok daha önemli ve anlamlıydı'' diye konuştu.

Haluk Ulusoy'un çok başarılı bir başkanlık dönemi geçirdiğini ifade eden İlhan Cavcav, şunları söyledi:

''Haluk Ulusoy gerçekten çok başarılı işler yaptı, ancak bu genel kurulun tarihi konusunda, yanındaki arkadaşlarının yanlış yönlendirmesi de olabilir, alınan karar ikinci bir genel kurulun yapılmasını gerektirdi. Oysa daha önce konuşulduğu gibi bu genel kurul kararının 3 Ocak olarak alınması tek genel kurulda her şeyi halledecek ve sorunları çözecekti.''

FIFA ONURSAL ASBAŞKANI WILL: ÖNERİMİZİN GENEL KURULDA KABUL EDİLMESİNDEN MEMNUNİYET DUYDUK

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will, Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye Futbol Federasyonu için bağımsız statü hazırlamak üzere, bir çalışma grubu oluşturulması yönündeki önerimizin, genel kurul tarafından süratle ele alınmasından ve kabul edilmesinden büyük mutluluk duyduk'' dedi.

Basın toplantısına, FIFA ve UEFA adına açıklamalarda bulunacağını belirterek başlayan David Will, bugünkü genel kurulda FIFA ve UEFA'yı temsilen bir heyet bulunduğunu ve pozisyonlarının iki bölümden oluştuğunu belirterek, ''Katılımımız öncelikle, aktif heyet olarak genel kurula talebimizi yöneltmek amaçlıydı. İkincisi ise gözlemci olarak yer almaktı'' diye konuştu.

Genel kurulun başlangıcında, bağımsız bir statü hazırlanması için çalışma grubu oluşturulmasını ve bu çalışma grubunda FIFA ve UEFA temsilcilerinin de yer almasını talep ettiklerini belirten Will, şöyle devam etti:

''Bu önerimiz genel kurul tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca bu teklifimizin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Hükümet tarafından desteklenmesini de büyük bir memnuniyetle karşıladık. Biz hükümete karşı, hükümete rağmen değil, hükümetle birlikte çalışmaktan yanayız.

Çalışma grubu hemen çalışmaya başlayacak ve en geç 30 Nisan'a kadar statüyü hazırlayacak. Hazırlanacak statü, mayıs ayının ilk haftasında yapılacak genel kurula sunulacak. Hazırlanan bu statünün genel kurul tarafından onaylanarak kabul edilmesi gerekecek. Bu gerçekleşince de TFF, FIFA'ya üye diğer 208 federasyon gibi olacak.

Genel kurulda gözlemci sıfatıyla da bulunduk. Oylama sürecini izledik. Şubat ayında seçim yapılıp yapılmayacağı oylandı. Bu süreç, tamamıyla TFF genel kurulunun iç meselesidir. FIFA ve UEFA hiçbir şekilde bu sürece müdahil değildir. Sadece gözlemci sıfatıyla buradadır. Ancak gözlemci olarak şunları söylemek isterim, son derece şeffaf, açık, net ve verimli bir oylama süreci yaşandı.''

David Will, bir soru üzerine, TFF'nin bağımsız bir statüye sahip olmadığını ve kanuna bağlı olduğunu, 2005 yılına kadar bilmediklerini belirterek, ''2005 yılında FIFA üyesi federasyonların ana statülerini incelemeye başlayınca, TFF'nin durumunu öğrendik. Bu tarihten itibaren de TFF ve Bakanlık ile dirsek teması içindeyiz. Bu yeni bağımsız ana statü devreye girdikten sonra, görülecek en bariz değişiklik, her statü değişikliği gündeme geldiğinde TFF'nin bunu Parlamento'ya iletmesi gerekmeyecek. Genel kurul bunu kendi içinde çözebilecek'' diye konuştu.

David Will, ''Bugünkü genel kurul, Parlamento'dan geçen bir yasa ve arkasından mahkeme kararıyla gerçekleşti. Yine bir mahkeme kararıyla bu genel kurulda alınan kararlar iptal edilirse, FIFA ve UEFA'nın tutumu ne olur?'' şeklindeki bir soruya ise, ''FIFA bu genel kurulu, uygun şartlarda toplanan bir genel kurul olarak addetmektedir. Çünkü genel kurul toplanmasaydı, bağımsız statünün hayata geçirilmesi çalışmaları daha da ertelenmiş olacaktı. Zaten FIFA Başkanı Sepp Blatter de genel kurulun toplanmasını tavsiye eden bir yazı göndermişti'' diye yanıtladı.

David Will, şubat ayında yapılacak seçimli genel kuruldan sonra, mayıs ayında yapılması planlanan genel kurulda da seçime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de, ''Bu tamamen TFF Genel Kurulu'nun inisiyatifinde olan bir konudur. FIFA'nın istediği tek şey, şubat ayındaki genel kurulda, bağımsız statünün oylanarak kabul edilmesidir'' ifadesini kullandı. 

Zaman



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,090 µs