En Sıcak Konular

Ergün Poyraz kimin adamı?

17 Ocak 2008 17:40 tsi
Ergün Poyraz kimin adamı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç için "Musa'nın Çocukları" başlığı altında üçlü dizi kitap yayınlayan, Ak Parti ve Milli Görüş hakkında çok sert eleştiriler içeren bazı araştırmaları olan ve

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç için "Musa'nın Çocukları" başlığı altında üçlü dizi kitap yayınlayan ve tutuklu bulunan Ergun Poyraz'la ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç için "Musa'nın Çocukları" başlığı altında üçlü dizi kitap yayınlayan ve kitapları geniş yankı yaratan Ergün Poyraz 'Ergenekon Operasyonu' kapsamında 22 Temmuz seçimleri öncesinde tutuklandı...

Poyraz, Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili yütütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklandı..

Poyraz'ın yazdığı kitaplarla ilgili olarak Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın hukuki girişimde bulunmuştu.

Poyraz'ın evi ve avukatı Hüseyin Buzoğlu'nun bürosu da bu kapsamda aranmıştı.

Yazdığı kitaplar nedeniyle AK Parti'nin ve milli görüş tabanının büyük tepkisini çeken Ergun Poyraz hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  açıklamalar yapmış, açtıkları davayı kaybetmelerine tepki göstermişlerdi.

MİLLİ GÖRÜŞLE UĞRAŞTI

Yazar Ergün Poyraz Erbakan döneminden itibaren çıkardığı bütün kitaplarda Milli Görüş ve Fethullah Gülen Cemaatlerine yönelik ağır eleştiriler taşıyan araştırmalar kaleme aldı.

Ergün Poyraz'ın Ankara'nın Ümitköy semtinde bulunan Jandarma bölgesindeki evi de aramadan geçti. Poyraz ve Buzoğlu'nun evi bürolarında yapılan aramada çok sayıda evrak ve CD'lere el konuldu. Belgeler de İstanbul'a gönderildi.

YENİ İDDİA

Tutuklu bulunan yazar Ergun Poyraz'la ilgili yeni iddia Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in bugünkü köşesinde yeraldı..

Bayer, Poyraz'la ilgili şu bilgilere yer verdi;

"ERDOĞAN ve Gül haklarında yazdığı kitaplarla tanınan ve ’Ergenekon Operasyonu’ kapsamında 22 temmuz seçimlerinden önce tutuklanan yazar Ergun Poyraz’ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu’nun, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’na başvurarak "Rahatsız olan müvekkilinin haksız bir şekilde tutuklandığını, soruşturmanın geciktirildiğini ve kendisine Genelkurmay’ın mı, Jandarmanın mı adamısın?" diye sorulduğunu biliyor musunuz?

 

Cafesiyaset



Bu haber 13,747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,336 µs