En Sıcak Konular

Sivilay Abla: Cem Yılmaz 301'den yargılansın!

17 Ocak 2008 17:01 tsi
Sivilay Abla: Cem Yılmaz 301'den yargılansın! Taraf gazetesinin 'sivil' Güzin ablası, Sivilay abla, okuyucu sorularını cevaplamaya devam ediyor. 301. maddenin kaldırılmasından şikayetçi olan bir okuyucusuna cevap veren Sivilay Abla, 301'in kaldırılmadığı konusunda 'Mercedes Haydar'ı teskin edere

Sivilay Abla/ Taraf

Sevgili okuyucularım ya da okumayıcılarım mı demeliyim. Pek sevdiğim bir gazeteci çocuğum geçen gün yüzü mahcup, yanıma yaklaştı. ‘Sivilay abla, senin yazılarındaki espri dozu bizim millete yüksek geliyor. Bırak bu işleri, uzun bir tatile çık, gençlerin önünü aç’ dedi. 

Kelimelerim benim mahremim. Bu kelimeleri peş peşe ekleyip bir yazı yazmak, bu yazının dizgi bölümünde elden geçip gazetenin sayfasına girmesi, sonra bu sayfaları birilerinin kontrol etmesi, ardından hiç tanımadığım adamların çalıştığı matbaalarda bu sayfaların çoğaltılması, dahası bu gazetelerin hiç binmediğim kamyonlarla bilmediğim yolardan geçerek, hiç gitmediğim şehirlerin bayilerine dağıtılması ve nihayetinde binlerce insanın elinde dolaşması benim için pornografik bir hikaye.

Bizim gazetede sürekli girintilerinden ve çıkıntılarından bahseden kızımın alanına gireceğim ama, yazı yazmak böyle bir şey ise, ağzın kokuyor diyen biriyle öpüşemem değil mi?

Şimdi söyleyin bakalım; Perşembeleri iple mi çekiyorsunuz yoksa ömrünün sonbaharını çoktan geçmiş, kara kışa girmiş bu ihtiyara son bir pastırma yazı yaşatmak için okuyormuş gibi mi yapıyorsunuz. Adresimi biliyorsunuz: sivilayabla@gmail.com

***

Bir kanun maddesinin nasıl adam öldürebildiğine dünya gözüyle şahit olduğumuz bir günün yıldönümünü idrak edeceğimiz bir haftayı yaşıyoruz. Bu yüzden 301’le ilgili gelen sorulardan birini seçtim.

Soru: Sivilay Abla, son günlerde sürekli 301. maddeden bahsediliyor. Sayın Devlet Bakanı Cemil Çiçek Beyefendinin de dediği gibi Türk milletinin 301. madde diye bir sorunu yok. Bizim aş, iş, ekmek, geçim derdi sorunlarımız varken sürekli bu konunun hükümetin önüne getirilmesi yanlış değil mi? Efendim siz Paris’te Fransızlara hakaret edebilir misiniz? Hapis cezası yerine para cezası getirilecekmiş. Ne yani Türk’e küfretmenin tarifesi mi olacak. Parayı bastıran küfrü yapıştıracak öyle mi? Ben 301 kalsın istiyorum. Hatta 302, 302 S, 303 SL olarak da geliştirilsin diyorum, siz ne diyorsunuz? (Rumuz: Mercedes Haydar)

Cevap: Haydar oğlum, merak etme 301. madde kaldırılmıyor. Sadece yirminci yüzyılın son çeyreğine damgasını vuran bir işletmecilik yöntemi getiriliyor, ‘outsourcing’, yani dış kaynak kullanımı.

Sistem şöyle işliyor. 301. maddeyi ihlal eden yazar-çizer takımına dava açılacak. Türklüğe hakaretten suçlu bulunacak ve para cezasına çarptırılıp serbest bırakılacak. ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ atasözüyle zaten kararını çoktan vermiş bir toplum için davanın açılmış olması da yeterli aslında. Bu aşamadan sonra devletin zaten çok kısıtlı kaynaklarını harcamaya lüzum yok. Hapishanelerde yatacak yer yok. Düşünce suçu var diye de dünyanın başımıza ekşimesine mahal vermeye de gerek yok. En temizi işi dış kaynaklara havale etmek.

Bir bebekten soğukkanlı bir katil yaratılmasının tüm evrelerinden başarıyla geçmiş bir oğlan çocuğu bulunup, cebine de bir tabanca konulur. Böylece ne hukuk sistemimizin üzerine kan sıçrar ne de hakaret edenin hakareti yanına kar kalır.

Hatta ‘Önce cuma namazını kıldım, sonra çektim vurdum’ diyecek birini bulmak çifte kavrulmuş lokum gibi olur.

Bu arada benim de 301’cilere ihbarlarım olacak. Derhal haklarında işlem yapılsın.

Yurtdışına seyahate gidip, dönüşte “Şekerim kimse Türk olduğumu anlamadı. Herkes İtalyan mısınız? Yunanlı mısınız? dedi” diyerek bu durumdan iftihar edenler.

‘Türk’ün aklı sonradan gelir’, ‘Türk’ün aklı ya kaçarken ya s.çarken gelir’ türü atasözleri sık sık kullananlar.

‘Efendi’, ‘Musa’nın çocukları’ gibi, memlekette ne kadar önemli insan varsa Türk olmadıklarını, Yahudi, Ermeni ya da dönme olduklarını yazan kitapların müellifleri.

GORA filminde,  Türklerin Aksaray’a inen uzay gemisindeki robota bile tecavüz ettiğini gösteren Cem Yılmaz.

Türkleri; orasını burasını kaşıyan, birbirine pandik atan, duvarlara işeyen adamlar olarak gösteren Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filmi.

Bir İngiliz takımından sekiz gol yiyerek Avrupa basınında bilumum hindi esprisi yapılmasına yol açan Beşiktaş Futbol Takımı.

‘Türkler 100 Dolara dinlerini satıyor’ diye kıyameti koparan misyoner avcıları.

Ben de yetkilileri göreve davet ediyorum. Milyonlar 301’i ihlal edip duruyor. Yok mu durumdan vazife çıkaracak bir savcı.

Platonik Davet


Ertuğrul’a Kalitesini Bozdurmayın! AAAA!

Bugünkü konuğum, Normalleri Belirleme Enstitüsü Müdürü Ertuğrul Özkök’ü fena halde kızdıran Perihan Mağden.

Perihan kızım, niye böyle yapıyorsun. Ertuğrul çalışıyor, didiniyor size ekmek vermek için gecesini gündüzüne katıyor. Bir taraftan; Normalleri Belirleme Enstitüsü Müdürü olmanın sorumluluklarını yerine getirmeye gayret ediyor, kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyor. Sen ise sürekli kalitesini bozdurmaya çalışıyorsun.

Şekerim illa ki birilerine hakaret etmek istiyorsan sen de Yılmaz Özdil ve Bekir Coşkun gibi geniş halk kitlelerini dene. Onlar sana karşılık veremez. Ertuğrul’un da dengesini bozmamış olursun.

 



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs