En Sıcak Konular

İtalya'da adalet bakanlığını başbakan üstlendi

17 Ocak 2008 18:01 tsi
İtalya'da Romani Prodi liderliğindeki merkez sol hükümet, Clemente Mastella'nın istifasıyla boşalan Adalet Bakanlığı için yeni atama yapmamayı tercih etti.

İtalya'da Romani Prodi liderliğindeki merkez sol hükümet, Clemente Mastella'nın istifasıyla boşalan Adalet Bakanlığı için yeni atama yapmamayı tercih etti.

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mastella'nın kendisi ve eşi hakkında Campania bölgesindeki cumhuriyet savcılığı tarafından yolsuzluk iddiasıyla soruşturma açılmasının ardından sunduğu istifa dilekçesinin bugün itibariyle kabul edilmiş olduğu belirtildi. Başbakan Prodi ise bugün Meclis'te Mastella'nın istifası konusunda bilgi verme amacıyla yaptığı sekiz dakikalık konuşmada, Adalet Bakanlığı görevinin kendisi tarafından üstlenildiğini açıkladı.

Prodi, "Adalet Bakanlığı görevini, Mastella'nın bu makama geri dönüşünün mümkün olması beklentisi içinde olduğumu gösterme amacıyla şahsen ben üstleniyorum" dedi.

Prodi, Mastella'nın hakkındaki yolsuzluk iddialarından beraat edeceği inancında olduğunu da ima ederek, "Adalet Bakanı olarak şimdiden yargı bağımsızlığını ve soruşturmalarda masumiyet esası çerçevesinde kişi haklarının korunmasını sağlamayı amaçlayan siyasetin takipçisi olacağım" diye konuştu.

Başbakan Prodi, Mastella liderliğindeki Avrupacı Demokratlar Birliği'nin koalisyondan çekilip, hükümeti dışarıdan destekleme kararı konusunda ise bunun bir hükümet krizine yol açmayacağını belirterek, "Hükümet geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Avrupacı Demokratlar Birliği'nin desteğine güvenmeye devam edecektir" dedi

 

Sabah



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs