En Sıcak Konular

Anadol: "Kafandaki o tek cümleyi söyle"

17 Ocak 2008 18:02 tsi
Anadol: CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan'ın ''türbana çözüm'' açıklaması için, '''Anayasa'ya gerek yok, bir cümle lazım' diyor. Ne o cümle, onu söyle?'' dedi.

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anadol, "Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da başka, Ankara'da başka konuştuğunu, kafasının karışık olduğunu" söyledi.
 
CHP'nin görüşlerinin net olduğunu ifade eden Anadol, "Sayın Başbakan, gelir gelmez, kendi kendini tekzip etti. İspanya'da söylediğini, havaalanında yalanladı. Onun için Başbakan ve AKP bir netleşsin. Bu konuda görüşlerini söylesinler. O cümle neymiş biz de öğrenelim. Bize sormayın, Sayın Başbakan'a sorun. Yani şifreli konuşmaktan vazgeçsin. Karnından da konuşmasın. Açık konuşsun" dedi.
 
Anadol, Erdoğan'ın türban ve başörtüsünün tanımını açıklarken Meydan Larousse ile sözlüklerden alıntı yaptığının hatırlatılması üzerine de "Larousse bakması bile onun kafasındaki karışıklığı ortadan kaldıramıyor. 'Anayasa'ya gerek yok, bir cümle lazım' diyor. Ne o cümle, onu söyle?" diye konuştu.
 
CHP Grup Başkanvekili Anadol, "5 senedir iktidarda kaldı. Şimdi mi aklına geliyor?" diyerek, Başbakan Erdoğan'ın, işin sürüncemede kalmasını istediğini öne sürdü.
 
Türkiye'de ciddi hiçbir sosyal, ekonomik sorunun tartışılamadığını, Başbakan Erdoğan'ın bunların konuşulmamasını istediğini savunan Anadol, "Başbakan, bu illüzyonist tavırlarından vazgeçsin" dedi.

Erdoğan ne demişti?
 
16 Ocak'ta İspanya dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban tartışmaları için, ''Türkiye hala bu sorunu çözemiyorsa, bu özgürlükler noktasında ciddi sıkıntıdır. Bunu beraber aşarız. Yeni anayasayı beklemeye de gerek yok. Bunun çözümü çok kolay. Otururuz beraberce mutabık kaldığımız bir cümleyle bu çözülür" dedi.
 
Gerekirse muhalefetten randevu talebinde bulunacağını belirten Erdoğan, "Biz çözmeye varız. MHP de 'varım' diyor. CHP 'yokum' diyor. Yoksa yok, olanlarla yola devam ederiz" diye konuştu.
 
İspanya gezisi sırasında türban tartışmalarına değinen Erdoğan, 14 Ocak'ta yaptığı bir açıklamada da, "Siyasi simge olarak türban takmak suç mu? Simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz?" demişti.

ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin üniversitelerindeki türban serbestisine atıfta bulunan Erdoğan, "Ama ülkemizde ne yazık ki böyle bir sorun şu anda var. Üniversitelerde böyle bir sorun söz konusu. Bunu bu düzenleme ile aşmak öyle zannediyorum ki özellikle özgürlükler noktasında, eğitim özgürlüğü noktasında bir sıkıntıyı aşmaya da vesile olacaktır" ifadesini kullanmıştı.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs