En Sıcak Konular

TRT'den AGB'ye reyting notası!

18 Ocak 2008 08:29 tsi
TRT'den AGB'ye reyting notası!
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RTÜK'ün de şikayetçi olduğu AGB şirketinin reyting ölçme sistemini eleştirdi. Şahin "2 bin olan ölçüm aleti sayısı 20 bine çıkmaz ve Anadolu'ya yayılmazsa biz AGB'den çıkacağız" dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting ölçüm şirketi AGB'yi eleştirerek "2 bin olan ölçüm aleti sayısı 20 bine çıkmaz ve Anadolu'ya yayılmazsa biz AGB'den çıkacağız" dedi. Gazetelerin Ankara Temsilcileriyle ilk kez biraraya gelen Şahin, TRT'ye ilişkin soruları cevapladı.

TOPLUM BİZİ SIRTINDA TAŞIYAMAZ

İzlenme oranına mı, kamu yayıncılığı anlayışına mı öncelik vereceğinin sorulması üzerine Şahin şöyle konuştu: "TRT'nin sadece kamu yayıncılığı yapacak olması izlenmeye önem vermeyeceği anlamına gelmez. Biz kanallarımızın izlenilir olmasını istiyoruz. Her kesim tarafından izlenecek yayıncılık yapacağız. TRT'yi hem kamu yayıncılığı hem de ticari bir işletme mantığı ile yöneteceğiz. İzlenmeyen bir televizyonu destekle ayakta tutmanın anlamı yoktur. Toplum TRT'yi sürekli sırtında taşıyamaz. Bu dönüşümü gerçekleştireceğiz."

AGB ÖLÇÜMLERİ ZARAR VERİYOR

Rakip olarak hangi kanalı gördüğünün sorulması üzerine Şahin, TRT'nin rakibinin sadece kendisi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Biz zaten reyting ölçümlerine de itiraz ediyoruz. Türkiye'nin tamamında 2 bin ölçüm aleti var. Bunların çok büyük bölümü de gelir düzeyi yüksek bölgelerde. Oysa TRT'nin Anadolu'da en fazla izlenen televizyon olduğuna inanıyoruz. Reklamlar da reyting ölçümlerine göre veriliyor. Bisküviyi sadece zenginler yemiyor, buzdolabını sadece zenginler kullanmıyor. Bunların reklamları da reytinglere göre veriliyor. AGB'nin yetkilileriyle görüştük ve onlara da söyledim. Ölçüm yapan alet sayısı 20 bin olmaz ve Anadolu'ya yaygınlaştırılmazsa biz AGB'den ayrılacağız. Bu reyting ölçüm sistemi TRT'ye zarar veriyor. Reklam gelirlerini olumsuz etkiliyor.”

8 bin personel var yayıncı az


KÜRTÇE YAYIN: KUzey Irak'a yönelik Kürtçe yayın yapacak televizyon kanalı ilgili bir soruya Şahin şu cevabı verdi: "Çalışmalar sürüyor. Sadece Kürtçe değil, farklı dillerde yayın olacak. Sadece Kuzey Irak'a yönelik yayınlar olmayacak. Kuzey Irak'a yönelik operasyonların tamamlayıcısı olarak böyle bir çalışma olabilir."

YAYINCI İSTİYORUZ: TRT'de yaklaşık 8 bin personel var. Bunların yüzde 38'i yayıncı, yüzde 62'si idari personel. Biz yayıncı istiyoruz.

ÇOK KORKUTTULAR AMA...: Kararnamem çıkana kadar TRT ile çok ilgilenmedim. Ancak beni çok korkuttular. Yönetimin zor olduğunu söylediler, stres yaptım. Ancak buraya gelince gördüm ki; işini bilen yığınlarca insan var.

TRT SANATÇISINA ÖZEL TV İZNİ: TRT'de 425 sanatçı var. Bunlar dışarıda iş yapamıyor. Yapanlar da izinsiz yapıyor. Tespit edilenler hakkında soruşturma açılıyordu ve ceza veriliyordu. Ben bunları durdurdum. Sanatçıları topladım ve dışarıda sahne alacak sanatçılara izin vereceğimizi söyledim.

yenişafak



Bu haber 191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs