En Sıcak Konular

'Beyaz Melek' filmi gerçek oldu

18 Ocak 2008 09:38 tsi
Ümraniye'de, ruhsatsız olarak çalışan bir huzurevinde kalan 80 yaşındaki Havva Ak isimli kadın, apartmanın arka bahçesinde ölü olarak bulundu.

Apartmana baskın yapan polislere kapıyı açmamakta uzun süre direnen huzurevi sahipleri, apar topar kelepçe takılarak gözaltına alındı. Huzurevini didik didik arayan polis, kanlı elbiseleri değiştirilerek yeni elbise giydirilen Ak'ın cesedini, bir yatağın altında buldu. Ceset üzerinde inceleme yapan sağlık ekipleri cesetin üzerinde darp izlerinin olduğunu söylerken, huzurevinde yapılan aramalarda, 2005 ve 2006 yılında aynı huzurevinde kalan 4 kişiye ait ölüm raporu bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Ümraniye'de Asiye K. isimli kadının ruhsatsız olarak işlettiği belirlenen huzurevinde meydana gelen esrarengiz olay, iddiaya göre şöyle gelişti; Dublex dairede faaliyet gösteren huzurevinin bulunduğu apartmanın arka bahçesinde oynayan bir çocuk, üzeri örtülü halde huzurevinde kalan Havva Ak'a ait cesedin ayaklarını görerek hemen annesine haber verdi. Olay yerine gelen apartman sakinleri, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak, bir süre sonra cesedin olay yerinde olmadığı görüldü. Bunun üzerine polis, apartmana girerek huzurevinin kapısını çaldı. Huzurevi sahipleri, ısrarla kapıyı açmak istemedi. Polis ekiplerinin "Burada yaşlı bir kadın yere düşmüş, kadın nerede?" şeklindeki sorusuna huzurevi sahipleri, kadını hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Şahıslara inanmayarak zorla içeri giren polis, huzurevini didik didik aradı. Dublex dairenin üst katını arayan ekipler, bir yatağın altında, kanlı elbiseleri değiştirilmiş olarak Havva Ak'ın cesedini buldu. Daha sonra polis, huzurevi sahipleri Asiye K., Şükran K., Bahar K. ve Adnan Oğuz K.'yı apar topar kelepçe takarak gözaltına aldı. Şahıslar, polis ekiplerine kelepçe taktırmamak için uzun süre zorluk çıkardı. Ekipler, Havva Ak'ın değiştirilen kanlı elbiselerini ise çamaşır makinesinin içinde buldu.

-ÖLEN HAVVA AK'IN VÜCUDUNDA DARP İZİNE RASTLANDI-

Havva Ak'ın cesedini inceleyen sağlık ekipleri, Ak'ın yüzünde ve vücudunda darp izine rastlandığını söyledi. Ak'ın gözlerinin altındaki morluklar ise dikkat çekti. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Havva Ak'ın cesedi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ak'ın cesedi daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

Olayı anlatan ve apartmanda bulunan bir yakınına misafirliğe geldiğini söyleyen görgü tanığı bayan, dairenin huzurevi olarak kullanıldığını belirterek, huzurevi sahiplerini bahçede bulunan cesedi 3. kata çıkartırken gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, "Kadının düştüğünü söylediler. Öyle bile olsa polis ve sağlık ekipleri gelmeden niçin cesedi yukarı çıkardılar?" diyerek olaya tepki gösterdi.

Bu arada sağlık ekipleri, huzurevinde kalan diğer yaşlıları da muayene etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya çalışan yaşlıların oldukça korktukları dikkatlerden kaçmadı.

-HUZUREVİNDE, 4 KİŞİYE AİT ÖLÜM RAPORU BULUNDU-

Huzurevinde aramalarını sürdüren polis ekipleri, aynı yerde kalan 4 kişiye ait ölüm raporu buldu. Polis, aramalar sonucu bulunan tüm evraklara el koydu. Huzurevi sahiplerinin aynı mahallede başka yerlerde kiraladıkları daireleri huzurevi olarak çalıştırdığı iddia edildi. Esrarengiz ölümün yaşandığı huzurevinin daha önce Çekmeköy'de "Özel Hadenur Kadın ve Bakım Evi"nin adıyla faaliyet gösterdiği ve mühürlendiği öğrenildi.

-ÖLEN HAVV AK'IN GELİNİ: "AYDA 1500 YTL ÖDÜYORDUK"-

Öte yandan, ölüm haberinin ardından olay yerine gelen Havva Ak'ın gelini Havva Karaca, kayınvalidesin yaklaşık 2 ay önce tavsiye üzerine huzurevine yerleştirdiklerini söyledi. Karaca, "Bize 'iyi' diyerek tavsiye ettiler. Biz de buraya yerleştirdik. Huzurevine ayda 1500 YTL ödüyorduk." diye konuştu.

Havva Ak'ın oğlu Nurettin Karaca ise, "Annem yaklaşık 2-3 aydır burada kalıyordu. Bize övdükleri için burayı tercih ettik. Böyle olduğunu bilmiyorduk" şeklinde konuştu.
 
zaman



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs