Sıcak odada hizmet olmaz! | " /> Sıcak odada hizmet olmaz! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan uyardı: Sıcak odada hizmet olmaz!

18 Ocak 2008 10:08 tsi
Erdoğan uyardı: Sıcak odada hizmet olmaz! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün 81 ilin valisiyle biraraya geldi. Toplantıda konuşan Erdoğan, artık protokol valiliğinin sona erdiğini, hizmet valiliğinin başladığını belirterek, "Sıcak odalarda hizmet olmaz, halkın içine girin, yüz yüze gelin" dedi.

Başbakan Erdoğan dün 81 ilin valisiyle yaptığı toplantıda, artık protokol valiliği döneminin bittiğini, hizmet valiliğinin geçerli olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Sırça köşkünde oturan, halkın içine karışmayan devlet adamı modeli tarihin sayfalarında kalmalıdır" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün İçişleri Bakanlığı’ndaki toplantıda 81 ilin valisine, halkın içine girmeden hiçbir başarı elde edilemeyeceğini belirterek, "Artık protokol valiliği sona ermiştir, hizmet valiliği geçerli. Sıcak makam odalarında oturarak olmaz" dedi. Erdoğan şu mesajları verdi.

CIMBIZLA ÇEKEMEYİZ

Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu ilkelerden birini, ikisini, cımbızla çekip diğerlerini öteleyemeyiz. Bu tavrın bugüne kadar Türkiye’ye neler kaybettirdiğini yaşayarak, acı şekilde tecrübe ederek öğrendik.

HALKIN İÇİNE GİRİN

Sıcak makam odalarınızda oturarak, lojmanla makam arasında mekik dokuyarak, sokağa çıkmadan, halkın içine girmeden, halkla yüz yüze gelmeden varacağınız hiçbir sonuç, hiçbir hedef, hiçbir başarı yoktur, olamaz. Artık protokol valiliği dönemi sona ermiştir, artık hizmet valiliği geçerli.

DÜNYALARI ÇIKAR ÜZERİNE

'Nasıl olur da hükümet kömür dağıtır?’, ’Nasıl olur da bir başbakan, bir vali, bir kaymakam, bir general bir arada vatandaşıyla aynı sofrada oturup aynı tencereden çorbayı kaşıklamaya başlar?’ Bunların kitabında, dünyasında böyle bir anlayış yoktur. Çünkü hayatlarında bir yoksulun üşüyen elini tutmamışlardır, bir fakirin sofrasına oturmamışlardır, bir gecekonduda eksi 20 derecede gece nasıl geçirilir bunu hissetmemişlerdir.

YARAYA MERHEMİ BİLEMEZLER

Bunlar Sıhhiye Köprüsü’nün öbür tarafına sadece havaalanına geçmek için geçerler. İstanbul’un Karagümrük’ünü, Ankara’nın Kuşçağız Mahallesi’ni, Diyarbakır’ın Benusen Mahallesi’ni bunlar bilmezler. Oraları gezmediler, dolaşmadılar. Dağıtılan kömürün hangi yaralara merhem olduğunu bunlar tahmin bile edemezler.

SIRÇA KÖŞK MODELİ

Bu ülkenin valisi de, kaymakamı da, belediye başkanı da, hatta milletvekili, bakanı, başbakanı da gidecek yoksulun o üşüyen elini tutacak, halini hatırını soracak, ihtiyacını öğrenecek ve imkanlar ölçüsünde o ihtiyacı giderecek. Bundan kimse gocunmasın, kimse alınmasın, kimse komplekse kapılmasın. Sırça köşkünde oturan, halkın içine karışmayan, halkla yan yana, yüz yüze, göz göze gelmeyen devlet adamı modeli, artık tarihin sayfalarında kalmalıdır.

Polis bandolu karşılama

Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen valiler toplantısına gelişinde, Bakan Beşir Atalay tarafından törenle karşılandı. Erdoğan, polis tören kıtasını "Merhaba arkadaşlar" diyerek selamladı.

Hürriyet



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs