En Sıcak Konular

Ne olacak bu Trabzonspor'un hali

18 Ocak 2008 10:15 tsi
Trabzonspor'un son maçını oynamadan Türkiye Kupası'na havlu atması herkesi şok etti. Camianın önde gelenleri, Efsane'nin giderek büyük bir kan kaybı yaşadığı görüşünde.

Turkcell Süper Ligi’nde istikrarsız bir performans sergileyen Trabzonspor, Avrupa’ya gidebilmek için tek çıkış yolu olarak gördüğü Fortis Türkiye Kupası’nda da son maçını oynamadan elendi.

B Grubu’nda dün Manisaspor’un, Kırıkkale’yi 2-1 yenmesinin ardından bir üst tura çıkma ihtimalini yitiren Bordo-Mavililer, taraftarlarına büyük bir üzüntü yaşattı. Bu sezon Galati maçıyla Avrupa Kupaları’na veda eden, kupada A. Demirspor’a mağlup olarak herkesi şaşırtan Karadeniz ekibindeki tehlike çanları, Ege’den gelen sonuçla zirve yaptı. İşte gelinen noktada iki başkan adayı ve bir efsane futbolcunun görüşleri;

‘Önümüz kesiliyor’
Ne yazık ki Trabzonspor bu ezikliği ilk kez yaşamıyor. Yanlış transfer politikaları ve yanlış teknik direktör tercihleri, Trabzonspor’un her türlü kulvardaki şansını yok denecek kadar azalttı. Türkiye Kupası’nda da yeni teknik kadro ilaç olamadı. Şu anki yapıya baktığımızda bunun da nedeni kesinlikle oluşturulan kadrodur. Trabzonspor taraftarını bu kadar üzmeye kimsenin hakkı yoktur. İşin en ilginci ise bu kadar başarısızlık yaratmış ekibin, halen daha Trabzonspor’un başında durmak istemesi ve sudan sebeplerle kongreyi 2 ay erteleyip en azından ikinci yarının kurtarılması çabalarının önünü kesmesidir.

Sadri ŞENER
(Eski Başkan ve Başkan Adayı)

‘Gelecek tehlikede’
Ligde kötü günler yaşayan ve Avrupa’ya gitmek için kazanmak zorunda olduğu Türkiye Kupası’nda yaşanan başarısızlık, gelinen nokta da mevcut zihniyetin son ürünüdür. Trabzon’a her zaman imaj ve değer kaybettiren yapı, ne yazık ki geleceği de tehlikeye sokmaktadır. Artık bir sınıf atlama, yeniden doğma ve canlanma zamanıdır. Bunu da şu anki mevcutların yapamayacağı çok net bir şekilde ortadadır. Delegelerin sorumluluğu artık her geçen gün artıyor. Gidişattan dolayı Trabzonspor’un büyüklüğü dahi tartışılmaya başlandı. Gelinen nokta üzülme değil icraat noktasıdır. Camiayı ve Trabzonspor’un renklerini sevenler, sevgisini eyleme taşımalıdır.
İbrahim HACIOSMANOĞLU
(Eski Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı)

‘İşiniz top oynamak’
Şu anki durumdan bütün Trabzonlular üzüntü duyuyor. Yapılanmadan konuşuluyor ama sonuç yok. Söz değil eylem gerek. Trabzonspor efsanesi kan kaybediyor. Kongrenin futbolcuları ya da teknik heyeti etkileme bahanesi fasa-fiso. Onların işi top oynamak. Paranızı alamazsanız sorun yaşarsınız. Bizim futbol oynadığımız dönemde yapılan eleştirilerin hiçbiri onlara yapılmıyor. Yüreğinizi ortaya koymanız gerek. Şampiyon olamayabilirsiniz. Ancak yarışın içinde olmalısınız. Ceyhun gibi bir oyuncuyu kadro dışı bırakırsan sorumluluğu kendinizde aramanız gerek. Her maçtan sonra yapılanmadan bahsediliyor. Kongrede kim takımı eski günlerine geri döndürecekse o kazansın.
Hami MANDIRALI
(Eski futbolcu)

 

Fanatik
 



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs