En Sıcak Konular

Oyakbank'ın adı "Ing Bank Türkiye" oldu

18 Ocak 2008 10:21 tsi
ING Bank Türkiye Genen Müdürü Hakan Eminsoy, Oyak Bank’ın satış sürecinde medya ve kamuoyundan çeşitli tepkiler gelse de bunun bankaya olumsuz yansımasının olmadığını belirterek, “Tabi ki 20-30 kadar müşterimizin kredi kartını iptal etmesi vey

ING Bank Türkiye’nin önümüzdeki döneme ilişkin strateji ve planları, Çırağan sarayında düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan ING Bank Türkiye Genel Müdürü Hakan Eminsoy, bankanın Türkiye’de 3 yıl içinde 150 yeni şube açmayı ve 2012 yılına kadar pazar payını ikiye katlamayı hedeflediğini söyledi. Eminsoy, 3 yıl içinde 2 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlamayı planladıklarını ifade etti.

ŞUBE DÖNÜŞÜMÜ VE REKLAM İÇİN 14 MİLYON EURO HARCAYACAĞIZ

Gelecek bir yıl içinde şube dönüşümü ve lansman harcamaları için 14 milyon euroluk bir bedel harcayacaklarını belirten Eminsoy, bankanın sağlıklı büyümesine paralel olarak ihtiyaç duyulan sermayenin de Türkiye’ye hemen getirileceğini vurguladı.
Eminsoy, “İş planımıza bakarak söylemek gerekirse, yaklaşık 900 milyon dolarlık sermayeye ihtiyaç duyulacaktır. Dolayısıyla bu sermaye de büşüme paralelinde Türkiye’ye aktarılacaktır. Bu sayı, fonlamanın haricindedir. Yani bankanın büyümesinin fonlama ihtiyacı ayrıca karşılanacaktır. Bu açıkladığım planlar 5 yıllıktır, 2012’ye kadar” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE MİNİ BANKA ŞUBELERİ KURACAĞIZ”

Bankanın ad değişikliğinin 2008 yılı sonuna kadar gerçekleştirileceğini belirten Eminsoy, ING Bank’ın kurumsal renginin ise “turuncu” olacağını kaydetti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Emirsoy, 2008 yılında önceliği şube yapısına verdiklerini, özellikle Türkiye’de mini veya küçük şube diye tabir edilen formatı uygulayacaklarını söyledi. Eminysoy, “Bu Romanya ve Polonya’da uygulanan bir sistem. Türkiye’ye uygulayacağız. Genelde alışveriş için gidilen alışveriş merkezleri, çarşı pazar yerleri gibi mekanlarda kurulacak küçük şubeler olacak” dedi.

“TEPKİLER MEDYADA YER ALDIĞI KADAR ETKİ YARATMADI”

Oyakbank’ın satış işlemi açıklandığı zaman çeşitli kesimlerin tepkiler olduğunu hatta bazı kesimlerin mevduatlarını çekebileceğini açıkladığını hatırlatan Eminsoy, “Fakat biz bankamızda önemli sayılabilecek bir tepki görmedik. Tabi ki 20-30 kadar müşterimizin kredi kartını iptal etmesi veya mevduatla ilgili bir takım çekişler gerçekleşti ancak bu tamamen onunla sınırlı kaldı. Hatta bugün baktığımda mevduat bakiyelerinin haziran ayına göre arştı olduğunu görüyorum. Bu durum medyada yer aldığı kadar bizde bir etki yaratmadı” diye konuştu.


KONUTTA OYAK GRUBU İLE İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Bir soru üzerine Oyak Grubu ile konut ve otomotiv sektöründeki işbirliklerinin ne yönde değişeceğine ilişkin de bilgi veren Eminsoy, Renault ile olan işbirliklerinin bundan sonra da devam edebileceğini ifade ederek, ING Group’un Formula 1’de Renault takımının sponsoru olduğunu hatırlattı.
Konut konusunda ise belirli bir işbirliğinden bahsetmenin şu an için mümkün olmadığını dile getiren Eminsoy, “Oyak’ın ürettiği konutlar bizim toplam kredilerimiz içinde çok küçük bir yer tutuyor. Bizim verdiğimiz konut kredileri çok daha yaygın bölgelerdedir. Sadece Oyak’ın projeleri ile sınırlı kalmamıştır. Bundan sonra Oyak Grubu bir takım projelerde devam etmek istediği takdirde her zaman işbirliğine açığız” dedi.

“OYAK’IN TOPLADIĞI FONLARDAN BÜYÜK PAY ALMADIK”

Eminsoy, Oyak Grubu ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının mevduatlarına ilişkin bir soruya ise, şu yanıtı verdi:
“Oyak’ın mevduatı aslında bizim bankamızda hiçbir zaman önemli yer edinmedi. Onlar bu kesintileri kendi fonları olarak topladılar ve en uygun yatırımları en uygun gördükleri bankalardan gerçekleştirdiler. Bu paydan da bizim bankamız en büyük payı almamıştı geçmişte. Bugün de aynı şekilde diğer bankalarla yaptıkları pazarlıkları bizimle de yapmaktadırlar ama önemli bir pay almıyoruz. Oyak, kendini piyasadaki bir takım basiretli ilişkiler çerçevesinde yönetmektedir. Bizim bankamız buna dayalı bir fon yapısına sahip değildir. Silahlı Kuvvetler mensuplarının mevduatlarına bakarsanız da, kendi tercihleri doğrultusunda bizim bankamızda değerlendiriliyor. Toplam mevduat içerisinde ortalamada yüzde 2.7 ile yüzde 3 gibi bir pay oluşturuyor.”

“LEASING VE FACTORING ŞİRKETİ KURACAĞIZ”

ING Bank Türkiye olarak Türkiye’de leasing ve factoring şirketi kurmayı düşündüklerini belirten Eminsoy, leasing sektöründeki KDV artışına rağmen yeni fırsatları değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi. Sigorta sektöründe ise Oyak Grubu’nun gelecekte bireysel emeklilikle ilgili şirketini satmayı düşünmesi halinde ING’nin bununla ilgileneceğini dile getiren Eminsoy, bu durumun gerçekleşmemesi halinde de ING’nin bu alanda Türkiye’de faaliyet göstermeyi amaçladığını kaydetti.
Eminsoy, KKTC’deki faaliyetlerine ilişkin bir soruya ise “KKTC’de 5 tane şubemiz var. KKTC pazarında çok iyi yerlere geldik, bunu devam ettireceğiz. Bu durumun siyasi bir sonucu olacağını düşünmüyorum” yanıtını verdi.

8 sütun



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs