En Sıcak Konular

Marmara iletişim'de bir kavga daha

18 Ocak 2008 14:35 tsi
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında dün yaşanan ve 3 öğrencinin yaralandığı kavganın ardından bugünde kavga çıktı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında dün yaşanan ve 3 öğrencinin yaralandığı kavganın ardından bugünde kavga çıktı.

Üniversitenin bulunduğu sokak girişinde yaşanan kavgada 2 sol görüşlü öğrenci kesici aletler darbeleriyle yaralandı. Kavganın ardından üniversite bahçesinde de devam eden olaylarda polis 5 öğrenciyi gözaltına aldı. Gerginliğin devam ettiği okulda polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 11.00 sularında Şişli Nişantaşı'nda bulunan İletişim Fakültesi'nde meydana geldi. Dün yaşanan ve üç sağ görüşlü öğrencinin yaralandığı kavganın ardından olaylar bugüne sarktı. Okula geldikleri belirtilen üç sol görüşlü öğrenci üniversitenin bulunduğu sokak girişinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Satırlarında kullanıldığı iddia edilen kavgada 2 öğrenci yaralandı. Saldırıda bulunan şahıslar olaydan sonra kayıplara karışırken kafasından, elinden yaralanan öğrenciye ilk müdahale okul doktorundan yapıldı. Bir parmağının kopma noktasına geldiği belirtilen öğrenci ilk müdahalenin ardından ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın ardından polis üniversitede geniş güvenlik önlemleri alırken okul bahçesinde yaşanan olaylarda da 5 öğrenci gözaltına alındı. Fakülteden çıkan sol görüşlü öğrenciler, arkadaşlarının okula gelirken sağ görüşlü öğrencilerin saldırısına uğradığını belirterek, olayları protesto etti. Sol görüşlü öğrenciler daha sonra toplu olarak taksilere binerek üniversiteden ayrıldı.

Dün yaşanan olaylar, fakülte bahçesinde stant açan Türk Kültürü Kulübü üyesi sağ görüşlü öğrencilerden bir kişi, hemen karşılarında kendilerini protesto etmek için halay çektikleri ileri sürülen sol görüşlü öğrencilerin fotoğrafını çekmek istemesiyle başladı. Fotoğrafı çekilen öğrenci grubu, fotoğrafı çeken öğrencinin üzerine yürümesiyle büyüyen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada sağ görüşlü 3 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı.

haber 10



Bu haber 2,902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs