En Sıcak Konular

THY 11 yeni noktaya sefer başlatıyor

18 Ocak 2008 16:13 tsi
Türk Hava Yolları (THY), bu yıl içerisinde uzun ve orta mesafeli 11 yeni noktaya sefer düzenleyerek, dış hat uçuş noktası sayısını 118'e çıkaracak.

THY'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, 2008 yılı içerisinde uzun menzilde Toronto (Kanada), Washington (ABD) ve Sao Paulo (Brezilya) noktalarına, orta menzilde ise İstanbul'dan Halep (Suriye), Birmingham (İngiltere), Lahore (Pakistan), Atrau (Kazakistan), Oran (Cezayir), Lvov (Ukrayna), Ufa (Rusya) ve İskenderiye'ye (Mısır) direkt seferler planlandığı bildirildi.

Açıklamada, her bir hat açılışının filoya dahil edilecek uzun ve orta menzil uçakların filoya giriş takvimine bağlı olarak değişeceği belirtilerek, her hattın açılış tarihinin kesinleşmesine müteakip kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.

-DIŞ HAT NOKTASI 118'E ÇIKIYOR-

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada da, THY'nin, yolcu memnuniyetini en üst noktaya çıkarmak ve yolcuların mümkün olduğunca aktarmasız seyahatlerini sağlamak üzere, uçuş ağını her yıl daha da genişlettiği dile getirilerek, yeni açılacak hatlarla birlikte 107 olan dış hat uçuş noktası sayısının 118'e çıkacağı kaydedildi.

THY'nin son 5 yılda elde ettiği başarılarla dünya havacılığında önemli oyunculardan biri haline geldiği ifade edilen açıklamada, 2006 yılında açtığı 24 yeni hatla dikkati çeken şirketin, 2007 yılında açılışını gerçekleştirdiği 4 dış hat noktasıyla birlikte uçuş ağını genişlettiği ve yeni pazarlara açıldığı bildirildi.

-İÇ VE DIŞ HATLARDA İLAVE SEFERLER-

THY'nin 2008 yılında açmayı planladığı yeni noktaların yanı sıra, yolculardan yoğun rağbet gören bazı iç ve dış hat noktalarında da sefer sayılarını arttırdığı belirtildi. Buna göre, haftada 5 gün sefer yapılan Almaata'ya (Kazakistan) 19 Ocak 2008 tarihi itibarıyla her gün, haftada 5 gün sefer yapılan Aşkabat'a (Türkmenistan) 28 Ocak 2008 tarihi itibarıyla her gün, haftada 5 sefer yapılan Şam'a (Suriye) 4 Şubat 2008 itibaren her gün sefer düzenlenecek.

Ayrıca, THY'nin haftada 3 sefer düzenlediği Hatay'a 28 Ocak 2008 tarihinden itibaren her gün, haftada 2 sefer yaptığı Ankara-Muş hattına da 22 Ocak 2008'den itibaren haftada 3 gün sefer planlandığı bildirildi.

-İSTANBUL-BATUM SEFERLERİ-

Açıklamada, her gün karşılıklı olarak gerçekleştirilen İstanbul-Batum-Hopa-Batum-İstanbul (Batum-Hopa-Batum otobüsle) seferlerinin de ülkenin Kuzeydoğu bölgesinden (Artvin-Hopa-Rize vb.) seyahat etmek isteyen yolculara alternatif uçuş olanağı sağladığı hatırlatıldı. 17 Aralık 2007 tarihinde başlayan uygulamada, yolcuların işlemlerini dış hatlar terminalinden gerçekleştirdikleri belirtilen açıklamada, Türkiye'deki herhangi bir hava limanından gelerek Hopa'ya gidecek ve Hopa'dan gelerek Türkiye'deki herhangi bir hava limanına gidecek Türk vatandaşlarının bu seyahatlerini Türkiye Cumhuriyeti kimlikleriyle yapabilecekleri anımsatıldı. Açıklamada ayrıca, Hopa'ya seyahat edecek yolcuların 15 YTL olan yurt dışı çıkış harcını ödemeden ve dış hatlar meydan vergisi yerine iç hat meydan vergisi ödeyerek seyahat edebilecekleri de dile getirildi.

 Haber 7



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs