En Sıcak Konular

Oktay Vural:CHP önce aynaya baksın

18 Ocak 2008 17:35 tsi
MHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na ne dedi? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başörtüsü çıkışının ardından zehir-zemberek bir açıklama yaptı.. Peki bu açıklama MHP'de nasıl etki yaptı?

KEMAL DOĞAN'ın özel haberi

MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Biz önerimizi yaptık. Çözüm hükümette” dedi.. Vural, Başsavcının değerlendirmeleri için yorum yapmadı..Vural, “MHP olarak görüşümüzü ifade ettik. Onun dışında siyasi parti olarak yargı mensuplarımızın değerlendirmeler üzerinde biz siyaset üretmeyi düşünmüyoruz.” diye konuştu..

Meclis’teki makamında Cafesiyaset.com muhabirinin de bulunduğu bir grup haberci ile sohbet eden Oktay Vural, “5 yıldan bu yana bir cümle geliştiremeyenler karşısında bir somut teklifimizi ilettik. Teklif doğrultusunda TBMM’de hangi çerçevede uzlaşma sağlanacak bunu bekleyip göreceğiz” dedi.

AKP’NİN 'YETERLİ DEĞİL' İDDİASI..

AK Parti’nin yeni Anayasa için bilgisine başvurduğu Ergun Özbudun’un teklifi yetersiz bulduğuna ilişkin açıklamalarına da yanıt veren MHP Grup Başaknvekili Oktay Vural, “Kendi adına mı AK Parti’nin adına mı konuşuyor. Soru çok basit. Yüksek öğrenimde, başörtüsünden dolayı hizmet alamayanlar var. Kamu bunlara hizmet vermiyor. Adalet ve sağlık hizmetlerinden her hangi bir ayrım yok. Bu durumda kamu hizmetlerinde eşitlik ilkesini uygularsak, bu sorunu çözeriz. Bunun dışında hukuki labirentler içerisinde TBMM’den ve milletten aşırarak Anayasa yapmayı kendilerinde görev zannedenleri MHP olarak bir cevap vermek durumunda değiliz.” diye konuştu.

İLKÖĞRETİME İNER Mİ?

MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu düzenlemeyle başörtüsünün ilköğretim okullarına kadar ineceği yönendeki iddialara da karşı çıktı..“Olmayan tartışmalarla bu meseleyi sulandırmaya, topu taca atmaya da gerek yok” diyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüksek öğrenimde eğitim sisteminde hizmet alamayan vatandaşlarımız vardır. O vatandaş şunu soruyor. Devlet bana adalette, sağlıkta hizmet veriyor. Eğitimde yüksek öğrenimde neden hizmet alamıyorum. Dolayısıyla böyle yetişkin bir seviyeye gelmiş kız öğrencilerin bu soruna çözmek için çok somut çok objektif, üstelik anayasamızın içindeki dengeyi de koruyacak şekilde bir önerme yaptık.”

ANA MUHALEFET: MHP PAS ATIYOR MHP GOL ATIYOR.

Vural, CHP’nin “MHP pas atıyor, AK Parti gol atıyor” eleştirisine de yanıt verdi.

“O muhalefetin muhalefet etme anlayışından kaynaklanıyor.” diyon MHP Grup başkanvekili Oktay Vural,

“Biz Türkiye’de başörtüsü meselesi her zaman çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bunu her platformda savunduk. Hatta genel başkanımız, Aralık ayında basınla buluşmasında Anayasa’nın 10’nncu maddesine dikat çekti.

MHP’nin tavrı nettir. Bunu da siyasi gerilim aracı haline dönüştürmenin siyaset üretenler Türkiye’nin sorunlarını çözmek yerine kendilerinin oluşturduğu bu gerilim alanı içerisinde kendi fildişi kulelerini oluşturmak istiyorlar.” dedi.

CHP AYNAYA BAKSIN

CHP’nin, bugüne kadar izlediği politikalar nediniyle AK Parti’nin oy patlaması yaptığı savunan Vural, “Hangi politikaların AKP’yi desteklediğini yüzde 46,5’a getirdiğini bazılarının aynaya bakarak değerlendirmeleri daha iyi olur.” diye konuştu.

TÜRBAN SİYASİ SİMGE Mİ?

MHP’ye göre, Başbakan Erdoğan’ın son çıkışları, sorunu dinamitledi..

“Böşrütüsü konusunu, süretli bir şekilde simgelikten çıkartmak lazım.” diyen Oktay Vural, “Bu meseleyi dinamitleyen başbakanın kendisi olmuştur. Simge de olabeleceğini söylemek suretiyle bu değeri tartıştırmak istemiştir. Bu bir siyasi simge değildir. Bu dini inanç gereği tercihin ortaya konulmasıdır. Siyasi simgeye irdelemek simge eksenin tartışma çok yanlıştır. Bu bir siyaset alanı değildir siyasetçilerin başörtüsünü sürekli raht alanı dönüştürülmesine engel olunmalıdır.” diye konuştu.

MHP’ye göre, artık gerçekler günyüzüne çıkacak...

Perde gerisindeki düşünceler kamuoyunun önüne serilecekti..


Haber 10

 



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs