En Sıcak Konular

Erdoğan: Terör eğitimle son bulacak

18 Ocak 2008 17:49 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitim alanında yapılan çalışmalar sayesinde terör başta olmak üzere kötü niyetli herkesin kovanına çomak soktuklarını söyledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Eğitime Katkı Projesi 4. Faz İmza Töreni'nde konuşan Başbakan Erdoğan, eğitime yapılan yatırımlar neticesinde terörün son bulacağını ifade etti.

İstinye'de bulunan İMKB Merkez binasındaki imza törenine katılan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de son 5 yılda gerçekleştirilen eğitim yatırımlarının oldukça önemli olduğunu kaydetti. İMKB'nin eğitime dünyadaki hiçbir şirketin yapmadığı kadar katkı sağladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, derslik sayısının 5 yıl içersinde 460 bine çıkartıldığını ve 5 yıl içersinde yapılan derslik sayısının 115 bin olduğunu belirtti. Türkiye'nin gelişimi için dört temel taşı; eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik konuları üzerinde önemle durduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Eğitim alanında fiziksel alt yapıyı da hazırlamamız gerekiyor. Yapılacaklar sadece İstanbul'da mı hayır? Ağrı'da, Kars'ta, Hakkari'de de eşit olarak eğitim hizmeti götürülmeli. Üniversiteye giriş oranları sadece büyük şehirlerde yüksek olmayacak. Bir kaç seneye kalmayacak bu dağılacak. Bunu başardığımız gün terör başta olmak üzere hepsinin kovanına çomak sokmuş olacağız" dedi.

'Eğitime yüzde yüz destek kampanyası'nın daima takipçisi olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ben ve bakan arkadaşlarım bu işlerin yakın takipçisiyiz. Gittiğimiz her yerde açılışlara katılıyoruz. İş adamına ilk sorum, 'Bu zamana kadar kaç okul yaptın' oluyor. Her ilde ilçede kalkınmanın göstergesi derslik sayısıdır" şeklinde konuştu.

Yaptıkları işlerin daima geleceğe yönelik olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, patinaj yapan bir hükümet olmadıklarını geleceğe yatırım yapan bir hükümet olduklarını dile getirdi. Konuşmasında 'Sosyal Güvenlik Yasası'na da değinen Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Geleceğe yatırım siyasiler için manidar yol değildir. Siyasetçiler kuyu kazalar. Bizler ise direk dikeriz. Alt yapı denen olay budur. Bir ülkenin geleceğini hazırlamak önemlidir. 2028'de devreye girecek olan yasayı yarın devreye girecekmiş gibi gösteriliyor. Bu kanun 2028'den itibaren başlayacak. Türkiye'de 48 yaşındaki insan emekli olursa ne yapar. İşsizlikten bahsederken nitelikli insanı 48 yaşında emekli edersen ne olur. Siyasiler bu sistemi kendilerine siyasi rant sağlamak için yaptılar. Yeni sistemle her doğan 18 yaşına kadar sosyal güvenlikte olacak. Kimse anneyi hastanede rehin alamayacak. Bunu yapmazsak ilerde çok kötü bir enkaz olur. Biz bir enkaz bırakmak istemiyoruz"

2007 yılı verilerinin pozitif bir büyüme gösterdiğine de değinen Başbakan Erdoğan, yapılmak istenen yatırımların ayrımcılıklarla engellenmeye çalışıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Yahudi, Arap gibi ayrımlar yapılarak Türkiye'nin hiçbir yere varamayacağını ve bu ayrımcı zihniyetin komünizmin bir kalıntısı olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin üretime ve ihracata dayanan bir ekonomi hedeflediğine de değinen Başbakan Erdoğan, "Ankara'ya otur gelsin sizi bulsunlar. Farklı siyasi kanaatin olabilir ama Türkiye çıkarlarında birleşmelisin. Araptır, Yahudidir demekle olmaz. Burada yaptıklarını götürecekler mi? İsrail'i buraya taşıyacak halleri yok. Bu açılımı yaparsak yapabiliriz. Galataport yerinde duruyor, ama bakın pislik içinde. Antalya Havaalanı'nı 11 ayda yaptık. Devlet olarak 8.5 milyon turist sayısı 22 milyona çıktı. Bunu 50 milyona çıkarmalıyız. İstanbul kongre turizminde iyi noktalara geldi. Otellerde yer bulamazsınız. Sizlerin gayretleri ile bu oldu" diye konuştu.

Konuşmasında son olarak İMKB yetkililerine seslenen Başbakan Erdoğan, "İMKB'nin yaptığı çalışmalarla kampanyamız ayrı bir güç kazanıyor. Bu ara sıkıntılar var. Biraz daha para kazanalım diyoruz. Bu sıkıntıları dünyayı da uyararak halledelim diyoruz" dedi.

Törenin ardından Başbakan Erdoğan, İMKB tarafından inşa edilecek okulların maketlerinin sergilendiği salonu gezdi.

zaman



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs