En Sıcak Konular

Başörtüsü ülkücü camianın da sorunu!

19 Ocak 2008 10:24 tsi
MHP, cumhurbaşkanlığı seçimi krizinde olduğu gibi, başörtüsü yasağının sona ermesi için de sürpriz bir hamle yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Bu konuda samimi ve kararlı olduklarını söyleyen MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, başörtüsünün bir kesim veya partinin sorunu olmadığının altını çizdi. Parti tabanlarında çok sayıda başörtülü insan olduğunu söyleyen Paçacı, "Başörtüsü bizim camiamızın da sorunudur. İnancı gereği başını örten bir gencimizi rahatsız etmeye hakkımız yok. Bu, demokratik bir haktır. Eğer, bir kişi bile bu mağduriyeti yaşasa idi yine yasağın sona ermesi gerekirdi." dedi. MHP Genel Sekreteri, başörtüsünün ülkücülerin de sorunu olduğunu anlatırken çarpıcı bir örnek verdi: "Partimizin kadın kolları başkanı Hediye Akdere, başörtüsü takıyor." Yıllardır MHP'nin kadın kolları başkanlığını yürüten Akdere, partisinin koalisyon ortağı olduğu dönemde sorunu bizzat yaşamıştı. Hayırlı olsun ziyareti için gittiği MHP'li Sabahattin Çakmakoğlu'nun bakanlık yaptığı Milli Savunma Bakanlığı'na başörtüsünden dolayı alınmamıştı.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır da, Türkiye'nin, korkuların kuşatmasında sağduyu ile hareket edemediğini belirtti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde konuşan Şandır, "Türbanı siyasi sembol olarak kabul edersek toplumu ayırırız, çatıştırırız." uyarısında bulundu. Toplumun başörtüsü tartışmasından rahatsız olduğunu belirten Şandır, şöyle konuştu: "Bu ülkenin insanıysak, olanı doğru anlamamız lazım. Eğer başörtüsü takanları bir siyasi örgütün mensupları olarak değerlendirirsek bu toplumu parçalarız. Bu sorun çözülmeli, ancak sokakta çözülmez. Çözüm öncelikle siyasi iktidarın sorumluluğundadır. Çünkü bu mesele, bir kanun meselesidir. Bu, TBMM zemininde tartışılmalı ve çözülmelidir." dedi.

zaman



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,978 µs