En Sıcak Konular

Dağlıca'da bir skandal daha!

19 Ocak 2008 11:29 tsi
Dağlıca'da bir skandal daha! Dağlıca'da akıl almaz bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi de ikinci askerin çatışmayı önceden rapor ettiği ortaya çıktı. Hakkâri Dağlıca'da kaçırılan askerlerden Başoda, saldırıdan 4 saat önce konuşmaların arttığını, bunu üsteğmenine rapor ettiğ

12 askerin şehit düştüğü Hakkâri Dağlıca'da bulunan en üst rütbeli subay olan ve çatışmaya etkin biçimde dahil olmamakla suçlanan Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu, "23.55'te tabur komutanlığından verilen ikaz ile saldırı girişimine yönelik en üst düzey hazırlık durumuna geçildi" dedi.

Çatışma sırasında, olay yerinde bulunan en üst rütbeli subay olan ve çatışmaya etkin biçimde dahil olmamakla suçlanan Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu, yaşadıklarını düzenlediği tutanakta anlattı. Çatışma süresince 'bir kayanın arkasına saklandığı' öne sürülen Cücünoğlu, "23.55'te tabur komutanlığından verilen ikaz ile yapılacak saldırı girişimine yönelik en üst düzey hazırlık durumuna geçilmiş ve yaklaşık 5 dakika sonra Keri tepe üs bölgesine saldırı başlamıştır" dedi.

'3-4 gün önce tespit edildi'

Tabur Komutanı Onur Dirik de tahkikat komisyonunun, teröristlerin varlığının önceden saptanıp saptanmadığı sorusuna, "Olaydan 3-4 gün önce 9-10 katırlık hudut hattını geçen görüntüler tespit edilmiş, alınan görüntülere topçu atışı yapılmıştır. Telsiz konuşmalarından çok sayıda yeni unsurun bölgemize girdiği tespit edilmiştir. Birlik hazırlık düzeyi artırılmıştır" diye yanıt verdi.

Dirik, saldırı öncesinde, teröristlerin varlığının 23.55'te saptandığını kaydetti. Buna karşılık kaçırılan askerlerden Fuat Başoda, mahkeme ifadesinde, "Saat 20.00'den itibaren konuşmalar artmıştı. Bu durumu üsteğmenimize rapor ettim. Komutanımız da yukarı komutanlara durumu rapor etti. Çok tedirgin olmuştum. Çatışma 24.00 sıralarında başladı" dedi.

Silah parası askerlerden talep edildi

Dağlıca'daki saldırının maddi faturası da kaçırılan askerlere kesildi. Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, çatışmadan sonra bulunamayan silahlara ait bedeli döviz kuru üzerinden 1208 YTL olarak hesapladı. Askeri savcılık da bu bedelin sanık askerlerden tahsil edilmesi talebinde bulundu.

Dağlıca'da yaşananlara yönelik soruşturmayı yürüten Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, PKK tarafından kaçırılan 8 asker hakkında hazırladığı iddianamede, olayda meydana gelen Hazine zararının 1208 YTL olduğunu bildirdi. Askeri savcılık, bu rakamın, saldırı sırasında kaybolan 7 silahın bedeli olduğunu ifade etti.

Savcılık, bu bedelin, saldırının 'bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen' Er Ramazan Yüce ile diğer sanık askerler Özhan Şabanoğlu, Mehmet Şenkul ve Fatih Atakul'dan tahsil edilmesini istedi. Askerler, suçlu bulunmaları halinde bu silahlarının bedelini de ödemek zorunda kalacak.

 



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs