En Sıcak Konular

CHP'li "hemşire"den türbanlılara ağır küfür!

19 Ocak 2008 12:07 tsi
CHP'li Eşinin Tapınak Şövalyeleri ayinini organize ettiği ortaya çıkınca CHP'li Canan Arıtman iyice sertleşti. Arıtman türbanlılar ve fahişeler arasında paralellik kurdu, örtünmenin kadını aşağıladığını savundu. Bir de iyibilgi'nin başlıkla ilgili notu var: Ma

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları, MHP'nin teklifi ve Yargıtay ile Danıştay'dan gelen sert açıklamalarla tırmanan türban tartışmaları devam ederken, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'dan türbanlılara tartışılacak çağrı geldi.

Sümerlerde fahişelerin örtündüğünü vurgu yapan Arıtman bu kez de türbanlı kadınlara "atın örtülerinizi özgürleşin" çağrısında bulundu.

Bir kadın milletvekili olarak türban tartışmalarını değerlendiren Arıtman, türbanın rejim sorunundan önce kadın hakları sorunu olduğunu söyledi. Türbanın erkekler tarafından dayatılan bir sorun olduğunu savunan Arıtman, "bu tartışmalardan son derece üzgünüm. Bu sorun erkekler tarafından dayatılan bir sorun" dedi.

Örtünmenin kadını aşağılayan, eşitsizleştiren bir olgu olduğunu ve bu yolla kadına "erkekle eşit değilsin" denildiğini kaydeden Arıtman, "örtünme Sümerlere, Asurlara kadar dayanıyor. Sümerlerde fahişeler örtünmüş, Asurlarda evli kadınlar örtünmüş. Örtünme Mezopotamya'da da var, bütün semavi dinlerde de. Arap toplumunda da Cahiliye döneminde kadın örtünmüş. Örtünmek İslamiyetle ortaya çıkmış bir şey değil" diye konuştu.

İslamiyet'te kadının örtünmesinin 'cinsel tacizden korunması' amacıyla öngörüldüğünü kaydeden Arıtman, günümüzde bu sorunun hala tartışılıyor olmasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Türbanın Müslümanlığın şartı olmadığını da öne süren Arıtman, "Nur Suresinin 60. ayetinden örnek verdi.

TÜRBANLILARA ÇAĞRI: "ÖRTÜLERİNİZİ ATIN, ÖZGÜRLEŞİN"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, türbanlı kadınlara da çağrıda bulundu. Arıtman, "Atın örtülerinizi ve özgürleşin. Gelin bu türban esaretinden, erkek egemenliğinden kurtulalım. Bizim üzerimizden siyaset yapmalarına engel olalım ve onlara yeter artık diyelim" diye konuştu.

BÜYÜK MASON AYİNİNİ ORGANİZE ETMİŞTİ

Türk ve Yunan biraderlerin Rodos adasındaki Tapınak Şövalyeleri'nin mabedinde ilk kez biraraya geldiği önceki haftaki tarihi ayini CHP'li Canan Arıtman'ın eşi Yetkin Arıtman'ın organize ettiği ortaya çıkmıştı.

Yetkin Arıtman, üst düzey yöneticileri arasında bulunduğu 'İzmir Vadisi' ayin için gerekli izni vermeyince, buluşmaya karşı çıkan 'biraderleri'ni ikna etti.

Yetkin Arıtman, İzmir Vadisi'nde 4 yıl Üstad-ı Muhteremlik (İzmir ve bölgesinin başkanı) görevinde bulundu. Eşi Canan Arıtman milletvekili olunca, "üstadı muhteremlik" görevini bırakarak, Loca'da karar alma komisyonlarında üst düzey görevler almaya başladı.

Mason eşlerine "hemşire" denilirken, CHP'li Canan Arıtman, eşiyle ilgili sorulara cevap vermekten özellikle kaçınıyor. Arıtman, daha önce de Nuriye Akman tarafından kendisine yöneltilen "Mason eşi olmak yaşamınıza nasıl yansıdı?" sorusuna, şöyle karşılık vermişti: "Bir kere kimse bir başkasının mason olduğunu söyleme hakkına sahip değildir. Ancak bir mason kendisi isterse mason olduğunu söyler. Masonluğun kötü bir şey olmadığını, özellikle karakter yapılarıyla seçilerek alınan insanlar olduğunu biliyorum." demişti.

aktifhaber



Bu haber 1,084 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,683 µs