En Sıcak Konular

ABD hakkında korkunç iddia!

19 Ocak 2008 12:44 tsi
ABD hakkında korkunç iddia! ABD, 2 bin 403 vatandaşının ölümüne göz mü yumdu?

Dönemin ABD Başkanı Roosevelt ve danışmanlarının, Avrupa’da gerçekleşen 2. Dünya Savaşı’na savaşa sıcak bakmayan ABD halkını, savaşa girmeye ikna etmek için, Japonya’nın Pearl Harbour saldırısına göz yumduğu öne sürüldü.

Japonların 7 Aralık 1941 tarihinde Pasifik Okyanusu’ndaki Hawaii takım adalarında bulunan Pearl Harbor’a yönelik sürpriz saldırısı, ABD’yi İkinci Dünya Savaşı’nın içine sürüklemişti. En azından bugüne kadar böyle biliniyordu.
Haberin devamı

Fransız-Alman kültür kanalı ARTE’de yayımlanan bir belgeselde bu ezberi bozacak iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre ABD yönetiminin, Japonların sürpriz saldırısından haberi vardı; ancak bu saldırıya bilinçli bir şekilde göz yumuldu.

Gerekçe ise tüyler ürpertici; dönemin başkan Roosevelt ve danışmanlarının, ABD topraklarından çok uzaklarda Avrupa’da gerçekleşen savaşa pek sıcak bakmayan ABD halkını, savaşa yasal biçimde girmeye ikna etmek.

Bu iddialar, yakın bir geçmişte, Hawaii’de Oahu körfezinde 366 metre derinlikte keşfedilen batık bir Japon denizaltısına dayandırılıyor.

O tarihlerde Pearl harbor açıklarında seyrden WARD adlı Amerikan torpido muhribi, saldırıdan önce Japonların Pearl Harbor’ı bombalamak için gönderdiği mini denizaltıyı farketmiş ve takibe almıştı.

Olay, o dönem ABD’nin Pasifik’teki donanmasının komutanı olan Amiral Kimmel’e aktarılmış, ancak Kimmel, şaşılacak biçimde konuyu dikkate almamıştı.

O anda WARD içinde mühimmat görevlisi olan Willet Lehner de, ilerleyen yıllarda, takip sırasında denizaltıyı vurmak için bombalar attıklarını söylemiş ancak bu versiyona kimseyi inandıramamıştı.

Taa ki 336 metre derinlikte batırılan Japon denizaltısı bulunana kadar. Keşfedilen denizaltının söz konusu denizaltı olduğu ve batma nedeninin o dönem WARD’ın kullandığı mühimmat olduğu kanıtlanmış durumda.

Bir diğer deyişle, Pasifik savaşında ilk silah çeken, bugüne kadar söylenenin aksine Japonya değil, ABD olmuştu. Amerikan gemileri, Japon hava saldırısı başlamadan saatler öncesinde Japon denizaltısını batırmayı başarmıştı. Sürpriz saldırı olasılığı dikkate alınmamış ve hiçbir şey olmamış gibi davranılmıştı.

Tüm bu veriler, ABD yönetiminin İkinci Dünya Savaşı’na yasal yollardan girebilmek ve bu amaçla o dönem savaşa pek sıcak bakmayan Amerikan halkını ikna edebilmek amacıyla Japonların Pearl Harbor saldırısına göz yumduğuna ilişkin tezleri güçlendiriyor.
Pearl Harbor saldırısında 2 bin 403 kişi ölmüş, 1178 kişi yaralanmış, onlarca savaş gemisi ve 188 savaş uçağı imha olmuştu.

NTVMSNBC



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs