En Sıcak Konular

Ulusalcıların yeni lideri kim olacak?

19 Ocak 2008 14:19 tsi
Ulusalcıların yeni lideri kim olacak? Takvim gazetesinden Bülent Erandaç'ın haberine göre ulusalcı cephe 2011'de yapılacak genel seçimlerde AK Parti ve Erdoğan'ın karşısına yeni bir parti ve lider çıkartacak. İşte bu arayış için yapılan o toplantının ayrıntıları ve ulusalcıların yeni lider

Başkent Üniversitesi Rektörü Haberal'ın ismi siyaset için sık sık geçiyor. Patalya Oteli'nde, Kamran İnan'ın organize ettiği önemli bir toplantı yapıldı. Evsahibi Haberal'dı. Ulusalcı olarak tanınan 100'e yakın isim toplantıya katıldı. Toplantıda, yeni bir parti kurmak veya bir-birkaç partiyi canlandırmak planları tartışılmış. Toplantı sonunda, Haberal'ın ismi lider olarak değerlendirilmiş.

ERDOĞAN'LA KİM BAŞA ÇIKABİLİR?

Seçimler sonrası birçok ilde yapılan toplantıları takip ettim.

Erdoğan ile kim başa çıkabilir? Partilerde böyle bir isim ortaya koyamıyorlar. Yeni isim aranıyor. Yerel seçimler yapılacak. Başbakan hedef veriyor. "Yüzde 60" diyor. Buna karşı duran lider dikkati çekmiyor.

Kimler?

Haberal'ın isminin öne çıkması tesadüf değildir. Demirel, Ecevit, Özal'ın siyasetini yakından takip ettim. Anadolu'da yeni isimler sıralanıyor. Genel seçimler 2011 Haziran'ında yapılacak. "Siyasi sistem böyle giderse, Erdoğan üçüncü kez seçimleri alacak" düşüncesi hakim. Yeni isimler sıralanırken, Erdoğan'la kafa kafaya mücadele edebilecek lider arandığını anlıyorsunuz.

ADI GEÇEN ADAYLAR

Haberal, 1991 seçimlerinde Demirel tarafından Rize adayı gösterildi. Karşısında Mesut Yılmaz vardı. ANAP 2 vekil çıkarttı, Haberal kaybetti. Seçilseydi Sağlık Bakanı yapılacaktı. Ankara'da Başkent Üniversitesi'ni adeta yarattı. En büyük desteği Başbakan Demirel'den aldı. Çiller sonrasında, DYP liderliği dile geldi.

Potansiyel lider Rifat Hisarcıklıoğlu, 2009'da TOBB Başkanlığı'ndan ayrılacak. Yerel seçimler yapılacak, siyasette deprem etkisi olacak. Çiller sonrası DYP liderliği teklif edilmişti, Hisarcıklıoğlu hedefini sonraya bıraktı.

Şener, 2011 seçimlerinde potansiyel lider.

Mehmet Ali Bayar, bekliyor. Yerel seçimler sonrası kapısı çok çalınacak.

Melih Gökçek, belediye başkan adayı olmadığı takdirde, birikimini yüksek siyasette dener.

Numan Kurtulmuş, sessizce bekliyor.

Kemal Derviş ve Süheyl Batum, CHP ve sosyal demokrat camia için potansiyel isimler. Derviş gelirse, 2011 seçimleri ilginç olabilir. Süheyl Hoca, İstanbul siyasi ve ilmi çevrelerince destekleniyor. "Deniz Baykal'ın prensi olabilir mi?" diye değerlendiriliyor. Baykal'ı yıkarak değil, Baykal'la anlaşarak yapılacak işin daha tutarlı olacağı vurgulanıyor.

Menderes Türel, Antalya'yı fark atarak kazanacak. Türel, AKP'nin yeni yıldızı olabilir. Çünkü Başbakan Erdoğan çok seviyor.

 



Bu haber 2,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,549 µs