En Sıcak Konular

Dink cinayetinde kim kimdir?

19 Ocak 2008 16:35 tsi
Dink cinayetinde kim kimdir? Hrant Dink'in katledilişinin birinci yılında, işte size hafızaları tazelemek babında bir isim listesi. Bakın bakalım kim kimmiş?

0.S:
1990 Üsküdar doğumlu. Tetikçi. Poliste suç kaydı bulunan S., lise 1'de okulu terk etti, girdiği işlerden uzun zaman geçmeden ayrıldı. Çevresinde internete düşkün biri olarak tanınıyor. Dink'i öldürmek iddiasıyla hakkında 18 ila 24 yıl arasında hapis, terör örgütüne üye olmak ve ruhsatsız silah taşımak iddialarıyla da 18 yıl hapsi isteniyor.

Yasin Hayal:
1981 Trabzon doğumlu. Lise mezunu. 1999'da BBP'ne bağlı Alperen Ocakları'na katıldı. Nizam-ı Alem Ocakları, Alperen Ocakları ve MHP'de çaycılık yaptı. 2002'de Trabzon'da bir papazı keser sapıyla dövdü. Ekim 2004'te altı kişinin yaralanmasına neden olan bombayı Mc Donald's'a attı. 11 ay cezaevinde kaldı. Çıktıktan sonra Yeni Pelitlispor'da futbol oynadı. O.S ile burada tanıştı. Adıyaman Menzil cemaatine yakın olduğu iddia edildi. Dink'i öldürmeye azmettirmek iddiasıyla müebbet hapsi isteniyor. O da Erhan Tuncel'in kendisini yönlendirdiğini iddia etti. Hayal ifadelerinde, BBP MKYK yedek üyesi Halis Egemen ile BBP Trabzon il Başkanı Yaşar Cihan'ın cezaevinde iken kendisine yardım ettiklerini söyledi.

Erhan Tuncel:
1981 Elazığ doğumlu. "Büyük abi" olarak bilindi. KTÜ İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisi. Adı McDonald's bombalaması olayına karıştı ama yargılamadı ve "polis muhbiri" oldu, Hayal'in Dink'e suikast planını polise bildirdiğini söyledi. Kendisine muhbirlik teklifinde bulunan kişinin Trabzon eski Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek olduğunu söyledi. Dink cinayetini azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Mustafa Öztürk:
Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanı. Hayal'e cezaevindeken yardım ettiği ve cinayetten haberdar olduğu öne sürülüyor. Dink'in öldürülmesine yardım etmek ve terör örgütüne üye olmak iddiasıyla 22.5 yıl ile 35 yıl arasında hapsi isteniyor.

Yaşar Cihan:
BBP Trabzon İl Başkanı. Polise verdiği ifadede Tuncel ve Hayal'in Dink'i öldürme planı yaptıklarını Trabzon'da herkesin bildiğini söyledi. Terör Örgütüne yardım etmek iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Tuncay Uzundal:
KTÜ öğrencisi. Cinayet öncesi O.S.'ye bayrağı onun verdiği öne sürüldü. Cinayet hazırlıklarının yapıldığı sırada Tuncel'in ev arkadaşıydı. Dink'in öldürülmesine yardım etmek ve terör örgütüne üye olmaktan 22.5 yıl ile 35 yıl arasında hapsi isteniyor.

Zeynel Abidin Yavuz:
Yasin Hayal'in O.S'den önce Dink'i öldürmesi için bulduğu ilk tetikçi adayı. Yavuz'un cinayeti Tuncel ve Hayal ile Alperen Ocağı'nda konuştuğu öne sürüldü. Dink'in öldürülmesine yardım etmek ve terör örgütüne üye olmak iddiasıyla 22.5 yıl ile 35 yıl arasında hapsi isteniyor.

Ahmet İskender:
Pelitli'de kırtasiye işletiyor. Cinayetin ayrıntılarının onun dükkânında şekillendiği öne sürüldü. Ersin Yolcu da İskender'in dükkânında çalışıyor. Dink'in öldürülmesine yardım etmek ve terör örgütüne üye olmak iddiasıyla 22.5 yıl ile 35 yıl arasında hapsi isteniyor.

Halis Egemen:
BBP MKY üyesi. Tuncel ile Hayal başta olmak üzere cinayet zanlılarına yardım ve himaye ettiği öne sürüldü. Terör örgütüne yardım etmek suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında hapsi talep ediliyor.
Coşkun İğci: Hayal'in eniştesi ve jandarma muhbiri. Dink'in öldürülmesine yardım etmek ve yasadışı örgüt üyesi olmak iddialarıyla 35 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ersin Yolcu:
O.S.'nin komşusu, Hayal'in mahalle arkadaşı. Dink'i vurmak üzere İstanbul'a giden O.S.'yi otogara bırakan ve "Gazan mübarek olsun" dediği öne sürülen kişi. Dink'in öldürülmesine yardım etmek ve terör örgütüne üye olmak iddialarıyla 35 yıla kadar hapsi isteniyor.



Bu haber 1,675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs