En Sıcak Konular

Memur hanedanı: TBMM'de babadan oğula devri

19 Ocak 2008 19:41 tsi
Memur hanedanı: TBMM'de babadan oğula devri

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde babadan oğula dönemi başladı... Meclis'te bu uygulamaya en büyük tepki CHP'lilerden geldi... CHP'li Ahmet Küçük, "Monarşik bir yapının ve aristokratik bir yapının önü açılmasın" diye uyardı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde babadan oğula dönemi başladı. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında dün toplanan TBMM Başkanlık Divanı'nda emekli olan 196 kişinin yerine kızının ya da oğlunun işe alınması kabul edildi.

Buna göre emekli olan 196 personelin yerine sözleşmeli olarak 4-C kapsamında 205 yeni personel alınması kararlaştırıldı. Uygulamaya tepki gösteren CHP'li Ahmet Küçük, “Monarşik bir yapının ve aristokratik bir yapının önü açılmasın” diye uyardı.

Uygulamanın alışkanlık hale getirilmemesini isteyen Küçük, “Kötü örnek olmasın. Bir kereliğine mahsus uygulansın. Devamlı hale gelirse halk çocuklarının önü kesilir. Fırsat eşitliğinin önünü kapatılmasın. Kadro dönüşümünde istismar yapılmasın” diye uyardı.

Toplantıda Küçük'ün endişeleri haklı bulunurken, “Bir kerelik bir uygulama. Böylece tasarruf sağlanacak; hem devlet hem de Meclis” değerlendirilmesi yapıldı.

Meclis'te çalışan kişinin yerine kızının ya da oğlunun işe alınması 1994 yılında da uygulanmıştı. 14 yıl sonra tekrar bu uygulama gündeme gelmiş oldu. Toplantıda, TBMM'ye yeni güvenlik sistemi kurulması kararı da alındı. Buna göre TBMM'ye yeni bir güvenlik sistemi kurulacak. Türk Telekom’un ücretsiz kuracağı sisteme göre, TBMM'nin ana giriş kapıları, halkla ilişkiler binası, koridorlar ve kulislere kamera yerleştirilecek. Böylece birileri milletvekillerini ve TBMM'ye giren herkesi gözetleyecek.

tercüman



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs