En Sıcak Konular

Hillary Yahudileri bağladı!

19 Ocak 2008 19:47 tsi
Hillary Yahudileri bağladı! Arafat'ın eşiyle poz verdikten sonra Yahudilerle arası açılan Hillary, 6 yıllık çabalardan sonra Yahudi desteğini almayı başardı.

ABD Başkan adaylığı için yarışan ve şimdilerde adaylığı yakın isimler arasında bulunan eski Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton, ülkedeki Yahudi seçmenin desteğini almak için uzun yıllar uğraştı ve sonunda istediğini almayı başardı.

Filistin eski lideri Yasar Arafat'ın eşiyle çektiği resimle Yahudi cemaatinin tepkisini çeken Hillary Clinton, The Politco'da yazan Ben Smith'e göre tam altı yıl boyunca Yahudilerin sempatisini kazanmak için çalıştı.

Ben Smith, The Politiko'daki yazısında "Sekiz yıl önce Senatörlük yolundaki ilk kampanyasında, Hillary Rodham Clinton yerel azınlık Yahudi seçmenlerle aradaki buzları eritmek için zor bir mücadele veriyordu. Şimdi de hızla yayılan ve ülkedeki en hızlı büyüyen Yahudi toplumunun desteğiyle başkan adayı olarak karşımıza çıkıyor" diyor.

OBAMA'YA KARŞI SALDIRI

Amerikan basınında defalarca kendisine yönelik asılsız haberler ortaya atılan diğer bir başkanı adayı Barack Obama ise, Müslümanlara yakın olduğu gerekçesiyle çeşitli kampanyalara maruz bırakılmıştı. Kampanyaların arkasında yine Yahudi cemaatinin olduğunu söyleyen Ben Smith, "Ayrıca sağ kanattan, Yahudi cemaatinin de içinde olduğu ya da en azından onayladığı bir saldırı var Obama'ya karşı." diyor.

Smith, gözlemlerini şöyle ifade ediyor: "Hem Hillayrı Clinton'un hem de Barack Obama'nın kampanyalarında Yahudi cemaat liderlerine düzenli e-mail akışı ve konferans konuşmalarına hız verilmesiyle yoğunlaşma söz konusudur. "

dünya bülteni



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs