En Sıcak Konular

Gazeteci Cüneyt Koryürek, trafik kazasında hayatını kaybetti

19 Ocak 2008 23:05 tsi
Gazeteci Cüneyt Koryürek, Şişli'de geçirdiği trafik kazasından sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza sonrası otomobil sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Harbiye'de yolun karşısına geçmeye çalışan Gazeteci Cüneyt Koryürek'e saat 17.30 sıralarında sürücüsünün kimliği henüz açıklanmayan BMW marka bir araç çarptı.

Kazanın ardından ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Koryürek'in kafatasında çatlaklar meydana geldiği; göğüs kafesinde çatlak olduğu ve vücudunun birçok yerinde kırıklar oluştuğu tespit edildi.

 
Hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 4,5 saat yaşam mücadelesi veren ve bir kez kalbi duran Koryürek için doktorlar seferber oldu. Fakat tedavilere karşılık vermeyen Koryürek, saat 22.00 sıralarında beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cüneyt Koryürek'in oğlu Mehmet Koryürek, babasının beyin tramvası sonucu hayata gözlerini yumduğunu ifade etti.

Otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı ve kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

CÜNEYT KORYÜREK KİMDİR?

Cüneyt Koryürek, 1931'de Ankara'da doğdu. Liseyi Ankara Koleji'nde, üniversiteyi Kaliforniya'da tamamladı. Askerliğini Genelkurmay Başkanlığı'nda yedek subay olarak yaptı, burada General Cevdet Sunay'ın tercümanı olarak çalıştı.

Çalışma hayatına serbest muhabir ve basın danışmanı olarak başlayan Cüneyt Koryürek, Ankara'da Daily News'da Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 1962'de Ankara'da, sahibi ve yöneticisi olduğu Delta Ajansı'nı kurdu.

Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın Basın Müşavirliği'ni de yapan Koryürek, Halkla İlişkiler Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. Avrasya Kıtalararası Maratonu'nun yarış ve organizasyon direktörlüğünü yapan tecrübeli gazeteci yedi olimpiyatta gazeteci olarak çalıştı.

Olimpiyat oyunlarını TRT'de yorumlayan Koryürek, bu konuda yayınlanan iki kitabına ek olarak İstanbul Olimpiyat Hazırlama ve Düzenleme Kurulu için de bir kitap yazdı. Ayrıca 'Lider ve Liderlik' ve 'Harf İnkılabı' adlı kitapları bulunan Koryürek'in Türkiye'de çalıştığı bazı atletler, Türkiye ve Balkan rekoru kırdı.

Koryürek'in, Amerikan Atletizm Yazarları Derneği, Uluslararası Olimpiyat Tarihçiler Birliği ve Atletizm İstatistikçileri Birliği üyeliği bulunuyordu. Çeşitli yıllarda Atletizm Federasyonu'nda, genel sekreter, asbaşkan ve başkan olarak görev yapan Cüneyt Koryürek, son olarak NTV'de yayınlanan Atletizm Aktüel programında yorumcu olarak görev yapıyordu.

Cüneyt Koryürek, ayrıca, Cumhuriyet, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Radikal ve Sabah gazetelerinde atletizm, olimpiyat ve genel konular üzerinde yazılar yazdı.  

tgrthaber



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs