Sol panelden Ak Parti'ye övgü ! | " /> Sol panelden Ak Parti'ye övgü ! | "/>

En Sıcak Konular

Sol panelden Ak Parti'ye övgü !

20 Ocak 2008 11:10 tsi
Sol panelden Ak Parti'ye övgü !
Sosyal Demokrasi Derneği tarafından ''2008 Yılına Girerken Sosyal Demokrasi, Sorunlar ve Çözüm Önerileri'' konulu panel düzenlendi. Panelde AK Parti'nin genel seçimlerde başarıya ulaşmasının nedenlerine de değinildi. AK Parti'nin oyları neden yüksel

İşte 4 başarı formülü...

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, ''Türkiye'de, CHP'nin tarif ettiği sosyal demokrasi anlayışıyla yola devam edilemeyeceğini'' öne sürdü.

Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Erol Tuncer, panelin açılışında yaptığı konuşmada, son genel seçimlerde iki sosyal demokrat partinin birleşmesine rağmen sosyal demokratların önceki yıllarda aldıkları oy oranlarına ulaşamadıklarını söyledi. Sosyal demokrat partilerin toplumsal değişimi sağlama sorumluluğuna sahip olmalarına karşın bunu gerçekleştiremediklerini kaydeden Tuncer, bu durumun da siyasal alanda yenilgiye neden olduğunu ifade etti.

Tuncer, bu yenilginin aşılması için sosyal demokrat partilerin siyaset anlayışını değiştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli de ''AK Parti'nin genel seçimlerde başarıya ulaşmasının arkasında lider partisi kimliğinin, örgütünün iyi çalışmasının, yerelde çok aktif olmasının, parti içinde kariyer imkanı sağlamasının yattığını'' söyledi. Tekeli, ''sosyal demokratların AK Partiyi objektif biçimde doğru analiz etmeleri gerektiğini'' dile getirdi.

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ise ''Türkiye'de, CHP'nin tarif ettiği sosyal demokrasi anlayışıyla yola devam etmenin imkanı yok'' diye konuştu. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da sosyal demokrasinin zor durumda olduğunu anlatan Kahraman, ''bu nedenle sosyal demokrasinin yeniden tarif edilmesi ve benimsetilmesi gerektiğini'' söyledi.

Türkiye'de ''sınıfsal temelli bir siyaset ortamından dini temelli bir ortama kaydığını'' öne süren Kahraman, bu duruma karşı sınıfsal ve kültürel temelli bir muhalefet sergilenmesinin önemine dikkati çekti. Kahraman, ayrıca laiklikle ilgili tartışmalara da değinerek, son dönemde laiklik konusunun hem iktidar hem de ana muhalefet partisi tarafından sıkça dile getirilmesinin tesadüf olmadığını, bundan sonra türbanla ilgili üst ölçekli bir uygulamaya geçileceğini öne sürdü.

''Türkiye'de laikliği üst sınıf, burjuvazi savunmaktadır'' diyen Kahraman dar gelirli kesimlerin türbanla bir meselesinin olmadığını iddia etti. Kahraman, neoliberalizm ve küreselleşmeye karşı insan güvenliği politikalarının hızla hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

samanyoluhaber



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs