En Sıcak Konular

Çakıcı'dan yeğenine mektup: Namusunuzla çalışın

20 Ocak 2008 12:02 tsi
'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçundan cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın, geçen ay Antalya'da polisin düzenlediği 'Veliaht Operasyonu'nda örgüt kurmak suçundan tutuklanan yeğeni Adem Çakıcı'ya daha önce yazdığı mektupta, "Yasa dışı iş yapm

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçundan cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın, geçen ay Antalya'da polisin düzenlediği 'Veliaht Operasyonu'nda örgüt kurmak suçundan tutuklanan yeğeni Adem Çakıcı'ya daha önce yazdığı mektupta, "Yasa dışı iş yapmayın, namusunuzla çalışın" dediği ortaya çıktı. Yeğen Adem Çakıcı amcasına gönderdiği yanıtta "Yanında yetiştim ve hayata atıldım. Bu can sizin amca" diye yazdı.


Alaattin Çakıcı, yönetim tarafından denetlendikten sonra yeğeni Adem'e cevaevinden faksladığı mektupta, hal hatır sorduktan sonra, "Bu mektubu oku ve herkese okut. Cem ve İsmail'e çok selam söyle. Sana bir şey soracağım, Hacı (Eski damadı) ile bir işin var mı? Onunla sakın iş yapma" dedi. Alaattin Çakıcı, kendisini çok sevdiğinden bahsettiği yeğeni Adem Çakıcı'ya gönderdiği faksın sonunda "Not: Yasa dışı hiçbir işin içinde bulunmayın. Namusunuzla çalışın, alın terinizle para kazanın" diye yazdı.

Yeğen Adem Çakıcı amcasına gönderdiği mektupta, "Bu can sizin amca" diye yazdı. Adem Çakıcı, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgilerimle ellerinden öperim amca. Sağlığınızın, sıhhatinizin iyi olmasına duacıyım amca. En yakın zamanda aileniz bize kavuşmanızı temenni ederim. Bana göndermiş olduğunuz faksı okudum ve okuttum. Öncelikle şunu söylemek isterim amca, yanında yetiştim ve hayata atıldım. Ve her şeyde sizi örnek almaya çalışıyorum amca. Daha sizden öğreneceğim çok şeyler olduğunu düşünüyorum. Geçmişte yapmış olduğum hatalarımdan çok dersler çıkardığıma inanmanızı isterim. Ben şimdi büyüdüm. Her şeyi daha iyi idrak ediyorum. Her zaman ensemde sıcaklığınızı hissediyorum. Bunun bilincinde olduğumu bilmenizi isterim. Hata yaparım, ama asla ve asla Ferhat Amca'nın yakınının yapmış olduğu işleri ölsem bile yapmam. Bu hata değil, bu tamamen size karşı, kendime karşı, babama karşı saygısızlık, sizin savaşınıza ihanet olur. Bunun her zaman bilincinde oldum amca. Hata yaparım. Hata yaptığımı anladığımda da kendime, size zarar vermeden doğru yolu bulabileceğime güvenmenizi istedim. Ben sizi çok seviyorum amca. Her şeyi yaparım, size karşı saygısızlık, itaatsizlik yapmam. Bu can sizin amca, son nefesime kadar sizin uğrunuzda ölmeye de hazır olduğumu bilmenizi istedim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki, size itaatsizlik yapmayacağım."

'SİZİN EVLADINIZIM'

Mektubunun devamında, babasını tanımadığını, kendisini baba olarak gördüğünü belirten Adem Çakıcı, şöyle devam etti:

"Şunu bilmeni isterim ki ben sizin evladınızım. Burada Antalya'da olmam ve burada yapmış olduklarım çok sevdiğim kardeşim için destek ve ayakta kalma, bir şeyler yapabilme mücadelesi. Bundan öteye hiç bir zamar geçmem. Aslında anlatılacak çok şey olduğuna inanıyorum ama yaza yaza bitiremem. Fırsat bulduğumda size daha geniş açıklama yaparım amca. Amca buradaki iş, Antalya'nın içinde Antalya'nın en güzel yerlerinden, Antalya'nın elit kitlesine hizmet yapan bir restoran var. Balık ve et üzerine yemek eşliğinde müzik de oluyor. Burası 2 aydan beri faliyette. Satmak için uğraştık ama daha satamadık. İnşallah satarız en yakın zamanda. Antalya'da durmak istemiyorum ben de. Şu askerliğimi bitirmek istiyorum. Rahat rahat dolaşmak istiyorum ve ziyaretine gelmek istiyorum amca inşallah. Daha çok özledim amca, daha çok öğreneceğim şeyler var."

hurriyet



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,703 µs