Erdoğan'dan dörtlü salvo! | " /> Erdoğan'dan dörtlü salvo! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan dörtlü salvo!

20 Ocak 2008 15:35 tsi
Erdoğan'dan dörtlü salvo!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet medya, yargı ve rektörleri topa tuttu. Konuşmasına medyayı eleştirerek başlayan Erdoğan, başörtüsü konusunda yapılan haberleri eleştirdi. İşte Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde çok tartışılacak sözleri:

BAYKAL’A: Sana dava açacağım

REKTÖRE: Kimsin sen. Otur yerine

MEDYAYA: Tek işiniz başörtüsü

YARGIYA: Ne dediğimizi biliriz

Partisinin İstanbul Haldun Alagaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ümraniye İlçe Kadın Kolları Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet medya, yargı ve rektörleri topa tuttu. Konuşmasına medyayı eleştirerek başlayan Erdoğan, başörtüsü konusunda yapılan haberleri eleştirdi. İşte Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde çok tartışılacak sözleri:

İLK HEDEFİ MEDYA OLDU

“Türkiye’yi nereden nereye getirdik ama medya bunları yazmaz. Yazarsa ne olacağını biliyorlar. Onların meşgaleleri farklı. Onların işi gücü başörtüsü. Bunu yazıyorlar, bunu çiziyorlar. Başka işleri yok. Türkiye nereden nereye geliyor, bunu yazsana kardeşim. Kendileriyle otur konuş ‘şirketlerimizin değeri arttı’ medya patronları bunu söylüyor. Elindeki imkanları bu iktidarla beraber yakalıyorsun da, bu ülkede kalkıp da bu milletin bir başörtüsüyle niye bu kadar uğraşıyorsun. Bu ülkede milletin kılığıyla kıyafetiyle kimsenin uğraşmaya hakkı yok, olmamalı. Bırak bu insanların bireysel tercihidir. Bireysel tercih olarak nasıl giyiniyorsa öyle giyinsin, sen ne karışıyorsun buna. Bu din ve vicdan özgürlüğüne girmezmiş. Ne özgürlüğüne girer?

YARGI DA NASİBİNİ ALDI

AK Parti’nin amacı, Türkiye’yi Atatürk’ün ifade ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak. Bizim önümüze sürekli anayasayı çıkarmasınlar. Biz de onlar kadar bu Anayasayı biliyoruz. Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı prensibi varsa, bu ülkede yasama, yürütme, yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini konumunu gayet iyi bilmeli. Kimse kendini yasama veya yürütme organının üstünde göremez. Özellikle kimse ihsası reyde de bulunamaz, yargı makamı ihsası rey makamı değildir. Onlar da yine makamlarının gereğini, gerekli olan zamanda Anayasanın tayin ettiği şartlar içinde yapmaya mecburdur. Bu noktada demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan siyasi partileri baskı altına almaya da kimse gayret etmesin. Biz ne dediğimizi gayet iyi biliyoruz. Bunlar işte bu şekilde bu ülkede milletin bugüne kadar hep bireysel tercihleriyle uğraşarak, ülkeye patinaj yaptırdılar, ülkeyi gerdiler.

SIRADAKİ ‘DARBECİ REKTÖR’

Bir tane rektör çıkıyor darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya sen önce yerini bil. Otur oturduğun yerde. Sen rektörü olduğun üniversitede yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmekle mükellefsin. Onlara ne vereceksen ver. Orduya akıl verme. Ordu ne yapacağını senden çok daha iyi bilir. Bu tür atılımlar, bu tür adımlar ülkemizde maalesef arzu etmediğimiz bir havayı oluşturuyor. Bunlara millet olarak zaten 22 Temmuz’ta gerekli cevapı halk verdi. Bazı köşe yazarları ‘yüzde 47 ile AK Parti şımardı’ diyor. Biz yerimizi gayet iyi biliriz. Bizim gösterdiğimiz tevazuyu siz gösterebilseniz ey kalemşörler, bu ülke bu hale gelmez. Daha once çırpınıyordunuz ‘battık’ diyordunuz, şimdi sermayeniz bu kadar katladı diye mi bu rahatlıkla böyle yazmaya başladınız. Kalkıp da AK Parti’nin yüzde 47 oyunu, bu tür adımları atmanın gerekçesi olarak göstermeyin.

SON ELEŞTİRİ DE BAYKAL’A

‘Bu AK Parti’nin nedense Ankara ile Atatürk’le derdi var’ sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında dava açacağım. Önce sen dön kafanın içini tezekkür et. Şu anda İş Bankası’nın yönetim kurulunda 4 tane CHP üyesi var. Sayın Baykal İş Bankası’nı Ankara’dan İstanbul’a niye götürdünüz? İş Bankası’nın kurucusu kim Atatürk. Niye İstanbul’a getirdiniz. Cevap veremez. Çünkü bunların akşam söylediği ile sabah söyledikleri farklıdır. Akşam farklı yatar, sabah farklı kalkarlar. Biz İstanbul bir ticaret merkezi, bunu dünyada herkes kabul ediyor. Türkiye’nin ekonomi merkezi İstanbul. Burada biz finansı daha da hareketli hale getirelim diyoruz. Hepsini İstanbul’da toplayalım dedik. İstanbul’da toplamak suretiyle finans sektöründe canlılığı artıralım dedik.

Baykal anamuhalefet partisinin genel başkanı olduğu için çok mutluyum, çünkü işimizi kolaylaştırıyıro. CHP’nin Türkiye’de bir dikili ağacı yok. Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Biz İstanbul’u ticaret merkezi haline getirmeyi istiyoruz. Biz finansı daha faal hale getirmek istiyoruz. Amerika’nın finans merkezi nasıl Newyork ise, biz de İstanbul’u faal hale getirmek istiyoruz.

akşam



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs