En Sıcak Konular

CHP kongresinde karanfil kavgası

20 Ocak 2008 15:50 tsi
Şahinbey İlçe Kongresi'nde, eski Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurtoğlu'nun, İl Başkanı Hasan Öztürkmen'e karanfil vermek istemesi üzerine partililer birbirine girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey İlçe Kongresi'nde, eski Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurtoğlu'nun, İl Başkanı Hasan Öztürkmen'e karanfil vermek istemesi üzerine partililer birbirine girdi.
CHP'nin cumartesi günü yapılan Şahinbey İlçe Kongresi'nde 3 aday yarıştı. Kongre öncesinde Kurtoğlu'nun salon girişinde İl Başkanı Hasan Öztürkmen'e çiçek vermek istemesi üzerine partililer birbirine girdi.

Çıkan arbedede Kurtoğlu ile Öztürkmen'in yakınları birbirinin üzerine yürüdü. Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu'nun talimatı üzerine kavgaya müdahale eden çevik kuvvet, iki tarafı salon çevresinden uzaklaştırdı.

Parti yönetiminin isteği doğrultusunda salona delege ve onur misafirleri dışında tek bir partili kabul edilmedi. 200'den fazla polisin görev yaptığı, 370 delegenin oy kullandığı kongre sessiz sedasız tamamlandı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu ve yardımcıları kongre sonuna kadar salon çevresinden bir an olsun ayrılmadı. İl Disiplin Kurulu'nu bile içeri kabul etmeyen parti yönetimi salon dışarısında uzun süre partililer tarafından yuhalandı.

Bu arada, Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu, CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in aile bireylerine ait bir fabrikada çalıştığı öne sürülen ve salon dışında bekleyen 50 kişilik topluluğun aranması emrini verdi.

Yavaşoğlu'nun talimatıyla aranan şahısların arabalarında 30 demir çubuk ele geçirildi. Olayla ilgili olarak sorgulanmak üzere 3 kişi gözaltına alındı.

Kongre sonunda adaylardan Ahmet Daş 96, İbrahim Kaçar 102 ve Ahmet Yılmaz 167 oy aldı. Kongreyi farklı şekilde kazanan Ahmet Yılmaz, bundan böyle partiyi yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlamak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını söyledi.

yenişafak



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,048 µs