En Sıcak Konular

CHP'li Çakar: başörtüsü serbest olmalı

20 Ocak 2008 17:51 tsi
CHP'li Çakar: başörtüsü serbest olmalı Sakarya'da CHP'den 1. sıra milletvekili adayı olan Necdet Çakar, "başörtüsü inancın gereği olarak takılıyor; serbest bırakılmalı. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, yasağı anlamıyorum" diyor.

Seçimde 'türban'ı propaganda malzemesi olarak kullanmasına rağmen yasağın sürmesini isteyen CHP'ye parti içinden itirazlar geliyor.
 
CHP, 22 Temmuz seçimi öncesi Yozgat'ta türban dağıtmış, Sakarya'da türbanlı bir kadının fotoğrafını kullanmıştı. Sakarya'da CHP'den 1. sıra milletvekili adayı olan Necdet Çakar, türbanlı kadın fotoğrafının parti otobüsünde kullanılmasının doğru bir tavır olduğu inancında. Çakar, "Türban siyasi simge." diyen Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yaklaşımını yanlış buluyor: "Başörtüsü inancın gereği olarak takılıyor; serbest bırakılmalı." Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, yasağı anlamadığını vurguluyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun "Başörtüsü inancın gereğidir." açıklamasının başka söze gerek bırakmadığını belirtiyor. Başörtüsü sorununun artık çözülmesi gerektiğini anlatan Çakar, "Türbanı birileri koruyor, birileri karşı çıkıyor. Olan, inancı gereği başörtüsü takanlara oluyor. Her iki tarafın da yaptığı doğru değil. Ülkeyi kamplara bölmeye gerek yok. Korkulardan kurtulmalıyız, bu şekilde bir yere varamayız." diyor. İktidarların 'birtakım sebepler'den dolayı başörtüsü sorununu çözemediğini dile getiren Çakar, çözümü partisinin sağlaması gerektiğini söylüyor. Partisinin çözüm önerisine kimsenin karşı çıkmayacağını savunurken, CHP'lilerin de Müslüman olduğunu hatırlatıyor.

zaman



Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs