En Sıcak Konular

Özden'den Erdoğan'a sert yanıt!

20 Ocak 2008 19:26 tsi
Özden'den Erdoğan'a sert yanıt! Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Özden, “Kuvvetler ayrılığı varsa herkes yerini bilecek” açıklamaları üzerine, “Asıl yerini bilmesi gereken Başbakan’ın kendisidir” dedi.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı, yargı kurumlarını kastederek, “Kuvvetler ayrılığı varsa herkes yerini bilecek” şeklindeki açıklamaları üzerine, “Asıl yerini bilmesi gereken Başbakan’ın kendisidir” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Danıştay’ın türbanın üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin çalışmalar üzerine yaptığı açıklamaları "Herkes konumunu bilecek" diye yanıtlayan Başbakan Erdoğan’a tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, türban tartışmaları başladığı zaman "Savcılar nerede?" diye bir açıklamasının olduğunu anımsatarak, "Dediklerim doğruymuş, savcılar ortaya çıktı" dedi. Yargı kurumlarının tartışma ortamı içine girmeyeceğine işaret eden Özden, "Yargı kurumları üzerlerine düşen görevleri yapar. Kararlarını verir ve son söz yargınındır. Herkes de buna uymak zorundadır. Siyasetçilerin yargı kararlarına ve yargının kendilerini denetlemesine katlanması gerekir. Asıl yerini bilmesi gereken de Başbakan’ın kendisidir" dedi.

-BAŞBAKAN BİLGİ YOKSUNU-

Erdoğan’ın "Yargı makamı ihsas-ı rey makamı değil. Onlar da makamlarının gereğini Anayasa’nın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur" şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Özden şöyle dedi:

"İhsas-ı rey, önceden görüşünü açıklayarak vereceği oyu belli etmek demektir. Dolayısıyla ihsas-ı rey yargıçlar içindir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı için geçerli bir şey değildir. Eğer Anayasa Mahkemesi önüne bir dava gelmeden görüşünü açıklamış olsaydı ihsas-ı rey olurdu. Bu açıklaması Erdoğan’ın bu konularda bilgi yoksunu olduğunu ve demokrat olmadığını gösteriyor. Gündem değiştirerek yapacakları tehlikeli şeyler için halkı kandırıyor."

haber10



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs