DİKKAT! Cepte casus var! | " /> DİKKAT! Cepte casus var! | "/>

En Sıcak Konular

DİKKAT! Cepte casus var!

21 Ocak 2008 10:31 tsi
DİKKAT! Cepte casus var!
Kıskanç eşler, ortağına güvenmeyen iş adamları ve çocuklarını kontrol etmek isteyen aileler, casus cep telefonlarını kullanıyor. Cep telefonları, bir tek program ile dinleme cihazı haline geldi. Programı yükleyen kişi, istediği birinin bulunduğu ortamı, c

Kıskanç eşler, ortağına güvenmeyen iş adamları ve çocuklarını kontrol etmek isteyen aileler, casus cep telefonlarını kullanıyor. Telefona yüklenen bir yazılım sayesinde cep telefonunun bulunduğu ortam, telefon konuşmaları ve mesajlar takip edilebiliyor.

2 yıldır Türkiye’de yaygın bir şekilde kullanılan casus cep sistemleri yurt dışında bir programcı tarafından ortaya çıkarıldı. Türkiye’ye sistemi getirenler internet üzerinden satışa başladı. Yazılım özellikle kıskanç eşler ve çocuklarını takip etmek isteyen ailelerin talebiyle karşılaştı.

HEDİYE CEPLERE DİKKAT

Casus cep sistemi oldukça kolay bir yöntemle kişinin istediği kişiyi takip etmesini sağlıyor. Yazılımın yüklendiği telefonu kullanan kişinin tüm görüşmeleri, telefonuna gelen mesajlar hatta bulunduğu ortam bile bir başkası tarafından dinlenebiliyor. Firma çoğu zaman yazılımla birlikte cep telefonu satışı da yapıyor. Programın kullanıcısına da cep telefonunu izlemek istediği kişiye hediye etmek kalıyor.

Sonrasında “hedef" olarak tanımlanan şahsın telefonuna gelen her arama ve mesajda onu takip eden “avcı" kişinin telefonuna bir uyarı geliyor. Uyarının ardından avcı, hedefi arıyor. Hedef hiçbir şeyin farkında olmazken avcı onun bütün konuşmalarını dinleyip, mesajlarını okuyabiliyor.

TALEP ÇOK FAZLA

Ürünü Türkiye’ye getirerek satışa sunan firma beklenmedik bir taleple karşı karşıya kaldı. İnternet üzerinden veya cep telefonu ile sipariş yoluyla satışa sunulan sistem günde en az 20 adet satılıyor. Yalnızca SMS (kısa mesaj) takibi yaptıranlar 600 YTL öderken, ortam dinlemeden SMS ve konuşma takibine kadar tümünü içeren paket ise 2 bin 750 YTL’den alıcı buluyor.

 

bugün



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,504 µs