En Sıcak Konular

Yeğen Demirel'in dosyası çuvalda bulundu!

21 Ocak 2008 09:34 tsi
Yeğen Demirel'in dosyası çuvalda bulundu! Süleyman Demirel'in yeğeni ve Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in Şişli Asliye Mahkemesi'nden mahkumiyet almasına sebep olan ve kayboldupu için zaman aşımına sebep olan dosya bulundu. Peki düşen davada bir değişiklik var mı sizce?

Yargıtay, Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel hakkında Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararının bulunduğu, ancak kaybolduğu için cezanın zaman aşımına uğramasına neden olan dava dosyasını buldu. Demirel’in mahkum olduğu dava dosyasının, iki yıl sonra yani zaman aşımı süresinin dolmasının ardından ortaya çıkması dikkat çekti. Demirel’in bir yıl hapis ve 1 milyon 520 bin lira para cezasına çarptırıldığı dosya, aradan iki yıl geçtikten sonra kapatılan Yurtbank’ın sahibi Ali Balkaner’in 23 klasörlük dava dosyaları arasından çıktı.

Para cezası da vardı

Demirel'in zaman aşımı nedeniyle kurtulduğu dava dosyasının, Balkaner’in dava dosyalarının bulunduğu çuvala nasıl girdiği ise tesbit edilemedi. Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel hakkında Şişli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, Egebank’ın Demirel’e devir işlemi sırasında, banka kayıtlarının BDDK’ya eksik intikal ettirildiği gerekçesiyle dava açıldı. Yapılan yargılamada Demirel ve Mehmet Sami Erdem birer yıl hapis ve bir milyon 520 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, her iki sanığın cezasını da erteledi. Karara yapılan itiraz üzerine Yargıtay kararı önce onadı, ancak zaman aşımı dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılmasına karar verdi ve dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bu süreçte sanık avukatları karara itiraz etti. İtiraz üzerine Başsavcılık, incelemek istediği dosyayı bulamadı.

İtiraz edildi ama...

Olayla ilgili soruşturma başlatan Başsavcılık, avukatların itirazını bir üst yazıyla Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderdi ve dosyanın tüm aramalara rağmen bulunamadığını, davada zaman aşımının dolduğunu bildirerek davanın ortadan kaldırılmasını talep etti. Talep, Yargıtay Ceza Genel Kurul’nda kabul edilmişti.

Dosyaları kaybeden görevlilere disiplin cezası verildi

l Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi’nin temyiz incelemesinden sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği dosyanın nasıl kaybolduğu anlaşılamamış, görevliler basit idari cezalar almışlardı. Davanın zamanaşımı süresi dolduğu için dosyaların bulunmuş olması davanın yeniden açılmasını da engellemiş oldu. Murat Demirel hakkında ise çeşitli mahkemelerde açılan 20’ye yakın dava bulunuyor. Bunlardan dördü beraatle sonuçlanırken, birisi Af Yasası gereği ertelendi, biri de para cezasıyla sonuçlandı. Yahya Murat Demirel’in üzerinde de tahsilat yapmaya imkan sağlayacak herhangi bir mal varlığı bulunmuyor. Murat Demirel, 2005 yılında cezaevinden tahliye edilmişti.

Balkaner'in davası sürüyor

Ali Balkaner ise Yurtbank’ın zarara uğratılmasına ilişkin yargılandığı davada, hakkında ‘zimmet’ suçundan verilen hapis cezası geçen yıl ekim ayında Yargıtay tarafından aleyhine bozulmuştu. Yargıtay’ın bozma kararında Ali Balkaner’in 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. Halen bu dava devam ediyor.


Yılbaşı gecesi eşiyle Bulgaristan’a kaçmıştı

Murat Demirel, hakkında 10 dolayında yurtdışına çıkış yasağı kararı bulunmasına karşın 2005’e girilen yılbaşı gecesi eşi Ayşenur Demirel ile birlikte Bulgaristan’a kaçmıştı. Burgaz Limanı’nda karaya ayak basan Demirel, eşi ve yanlarındaki kişi, Bulgar polisi tarafından ülkeye yasadışı yoldan girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. İnterpol aracılığıyla Türk emniyet yetkilileriyle temasa geçen Bulgar polisi, söz konusu isimlerin yurtdışı yasağını öğrendikten sonra Murat Demirel ve yanında bulunanları tutuklamış, birkaç gün sonra da Türkiye’ye iade etmişti.

Star



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,490 µs