En Sıcak Konular

Hollanda'da İslam karşıtı film alarmı!

21 Ocak 2008 09:51 tsi
Hollanda'da İslam karşıtı film alarmı! Hollanda'da Özgürlük Partisi lideri Geertz Wilders'in, İslamın kutsal kitabı Kuran'ı "hoşgörüsüzlüğün, cinayetin ve terörün kaynağı" olarak gösteren bir kısa filmi gelecek hafta gösterime sokmayı planlaması, Hollanda hükümetini alarma geçirdi.

Hollanda'da yabancı düşmanı ve İslam karşıtı söylemiyle tanınan Özgürlük Partisi lideri Geertz Wilders'in, İslamın kutsal kitabı Kuran'ı "hoşgörüsüzlüğün, cinayetin ve terörün kaynağı" olarak gösteren bir kısa filmi gelecek hafta gösterime sokmayı planlaması, Hollanda hükümetini alarma geçirdi.

Henüz kimsenin izlemediği ve nerede yayımlanacağı da belli olmayan 10 dakikalık filmin, 2005 yılında Danimarka'daki bir gazetede Hz.Muhammed'le ilgili karikatürlerin yayımlanması nedeniyle çıkan krizin yol açtığına benzer protestolara ve şiddet olaylarına neden olabileceğinden endişelenen hükümet, güvenlik güçlerinden tetikte olmalarını istedi.

Başbakan Jan Peter Balkenende, "filmin Hollanda'da ve tüm dünyada kamu düzenini, güvenliği ve ekonomiyi tehdit edecek tepkilere neden olabileceğini ve hükümetin bu tür olaylara karşı hazırlıklarını sürdürdüğünü" söyledi.

Balkenende Wilders'i, "İfade özgürlüğü belli gruplara gereksiz yere saldırma hakkını vermiyor" sözleriyle eleştirirken, Hollanda'nın İslam ülkelerinde görevli büyükelçileri ise her fırsatta hükümetin aşırı sağcı liderin görüşlerini paylaşmadığını açıklıyor.

Geertz'in filmini hiçbir televizyon kanalının yayımlamak istemeyeceği tahmin ediliyor. Geertz, bu durumda filmini internet üzerinden yayımlayacağını söylüyor.

milliyet



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,748 µs