En Sıcak Konular

AK Parti'den kardeş belediye uygulaması

21 Ocak 2008 14:52 tsi
AK Parti'den kardeş belediye uygulaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Doğu ile Batı belediyeleri arasında kardeş belediye uygulamasını geliştirildiklerini duyurdu. Böylece Doğu belediyelerinin kalkınmasına katkı sunulmuş olacak. Ak Parti'nin hedefi 22 Temmuz'da alınan y

Sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının ardından siyaset de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine odaklandı. CHP, 1989 tarihli 'Güneydoğu Raporu'nu güncelliyor.

AK Parti, bölge için yeni açılımlara hazırlanıyor. Bu çerçevede ilk etapta belediyeler arası işbirliği projesi hayata geçirilecek. Batıdaki belediyelerle doğudakiler kardeş ilan edilecek. İmkânı olan belediye, diğerine her türlü maddi desteği verecek. En yoğun trafik ise sosyal alanda yaşanacak. Karşılıklı halk ziyaretleri için belediyeler seferber edilecek. Başarılı öğrenciler için kardeş ilde geziler düzenlenecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, projeyle 'farklı bölgeler arasındaki dostluğu' güçlendirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Tanrıverdi, önümüzdeki günlerde belediye başkanlarıyla Batman, Bingöl, Bitlis, Siirt, Van ve Ağrı'ya çıkarma yapacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, 'kardeş belediye' projesini çok önemsiyor. Tanrıverdi'ye göre projeyle birlikte imkân paylaşımı olacak. Ekonomik mağduriyet çeken belediyeler bu sayede kalkınacak. Dolaylı olarak istihdam artacak ve şehirdeki çıta yükselecek. İnsanlar birbiriyle kaynaştıkça potansiyel çatışma unsurları ortadan kalkacak. AK Parti'nin şu ana kadar kardeş ilan ettiği belediyeler arasında Isparta-Bitlis, Bursa-Van, Kahramanmaraş-Ağrı, Balıkesir-Siirt bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki kardeş ili var: "Bingöl ve Batman." İstanbul, Diyarbakır'la da dolaylı bir ilişki içinde. Valilik ve kamu kuruluşlarıyla temas kuruldu. Tanrıverdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır'a sessiz sedasız bir stat yaptığını açıklıyor. "Bu stat, kardeşlik projemizin hayata geçirilen örneklerinden biri olacak." diyor. Suni çim saha ve tesis için de yardımcı olan belediye, modern bir futbol tesisi ve kapalı spor salonu yapımı için hazırlıklara başlamış durumda.

AK Parti, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarına da şimdiden başladı. Hedef 22 Temmuz'da alınan yüzde 47'lik oyu yüzde 60'a çıkarmak. Daha önceki yerel seçimlerde 3.225 belediyenin 1.875'ini kazanan AK Parti, çıtayı yükseltti. Tanrıverdi'nin telaffuz ettiği rakam 2.500. Tanrıverdi, aday isimleri konusunda sır vermiyor. "Kadir Topbaş ve Melih Gökçek İstanbul ve Ankara'dan yeniden aday gösterilir mi?" sorusuna verdiği cevap şöyle: "Tekrar aday gösterilecekler ya da gösterilmeyecekler diye net bir cevap vermek için henüz erken. Biraz daha zamana ihtiyaç var." Tanrıverdi, mevcut başkanların yeniden aday gösterilebilmeleri için şu soruların cevabını arayacaklarını söylüyor: "Performansları nasıl? Başarılı mı? Halkla diyaloğu nasıl? Yolsuzluğa arsızlığa bulaştı mı?" Yeni adaylarda ise parti ilkelerine uyum, ufuk, misyon, vizyon gibi kıstaslar önemli olacak.

Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimler için sık sık dile getirdiği hedef Diyarbakır ve Tunceli. Tanrıverdi bunun sebebini şöyle izah ediyor: "Diyarbakır ve Tunceli halkının belediye hizmeti yönünden yeterince hizmet almadığını görüyoruz. Bu vatandaşlarımızın çağdaş hizmetlerden yararlanmasını istiyoruz. Başka bir hedefimiz yok. Bu illerde uygun bir belediye başkanının terörü de çözecek adımlar atacağını umuyoruz."

Bu arada AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, yerel yönetimlere aday olmak isteyenleri Siyaset Akademisi'nde eğitime tabi tutacak. 30 Ocak'ta başlayacak akademi, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Adana, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van'da faaliyet gösterecek. 10 hafta boyunca verilecek eğitimler sonunda sertifika alanlar adaylık için şanslı olacak. Akademinin ücreti 500 YTL. Kadın adayların teşvik edilmesi için bayanlardan sadece 100 YTL kurs ücreti alınacak.

zaman



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,752 µs