En Sıcak Konular

Er Ramazan Yüce'yi askerlikten önce de kaçırmışlar

21 Ocak 2008 15:11 tsi
Er Ramazan Yüce'yi askerlikten önce de kaçırmışlar Rüzgar Dağlıca baskınında kaçırılan ve günah keçisi ilan edilen Er Ramazan Yüce'den yana esmeye başladı galiba. Önce Er Yüce'yi vatan haini ilan edenler, ters dönen rüzgardan olsa gerek, onun suçlu olmadığını kanıtlayan bilgileri görmeye başladılar. Üç

Dağlıca baskınının ardından PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 8 asker arasında yer alan ve Türkiye’ye getirildikten sonra hakkında ’ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemiyle dava açılan er Ramazan Yüce’nin askerden önce PKK’lı teröristler tarafından dağa götürüldüğü, ancak, örgüte katılmak istemediği için evine gönderildiği iddia edildi.

Yüce’nin Mersin’de yaşayan annesi Fatma Yüce, "Oğlum vatana ihanet etmedi. Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Oğlumun terör örgütüyle alakası yok" dedi.

Türkçe bilmediği için derdini Kürtçe anlatmaya çalışan anne Fatma Yüce, oğluyla cezaevinde görüştüğünü, ancak güvenlik açısından olayla ilgili kendisine bir şey anlatmadığını söyledi. Eşi yıllar önce öldüğü için çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını anlatan Fatma Yüce, cezaevinde oğlunun kendisine, "Ben suçsuzum anne" dediğini belirtti. Oğlunun ’vatana ihanet’ suçlamasıyla yargılanmasını istemediğini kaydeden anne Yüce, şunları söyledi:

"O sefalet ve zorluk içinde büyüdü. Evimin direğiydi. Askerliğini yapmak istedi ve gitti. Onun müebbetle suçlanmasına razı olamam. Çünkü oğlum herhangi bir suç işlemedi. Genelkurmay Başkanlığı’na da teşekkür ederim, hak hukuk mutlaka bir gün yerini bulacak."

"Vatanını seviyor"

Yüce’nin18 yaşındaki kardeşi Mazlum Yüce de, ağabeyinin arkadaşlarına "Benim yerim dağdır" demesinin arkasında kötü niyet aranmaması gerektiğini savundu. Yüce şöyle konuştu:

"Dağ kelimesini ağabeyim çalıştığımız yer anlamında kullanmak istemiştir. Çünkü o askerden önce hep bahçelerde, dağlarda çalışırdı. Ağabeyimin terör örgütüyle hiçbir bağlantısı yoktur. Olsaydı dağa kaldırıldığında orada kalırdı. Ağabeyimin Mersin’de 2002 yılındaki olaylarda terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan yakalanarak cezaevinde 6 ay hapis yatması olayı da talihsizlik. O gün çarşıda şenlik olduğunu söyleyerek evden ayrılmış. Sonra öğrendik ki cezaevine konulmuş. Kesinlikle örgütle hiçbir alakası yok."

hürriyet



Bu haber 2,949 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,346 µs