En Sıcak Konular

Hükümetin gündemi adalet oldu

21 Ocak 2008 19:14 tsi
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ele alınan konuları açıkladı. Çiçek öncelikle değişimesi öncelikli olan yasaları bir bir açıkladı.

Bakanlar Kurulu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen toplantı, 7 saat 20 dakika sürdü.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konuları satır başları ile şöyle açıkladı

Tapu Kadastro Kanunu görüşülmüştür.

Hukuk Usulü muhakemeleri kanunu görüşüldü.

Türk Medeni Kanunu 57. Hükümet döneminde yasalaştırıldı. Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu için hazırlıklar tamamdır. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu da yeniden ele alınması gerekmektedir. Bu dönemde önemli bir çalışma yapıldı. 1927'den bu tarfa 6 defa değiştirilmesi istendi. Bugün yeni baştan ele alınması gerekmektedir. Bunun nedeni de davaların uzadığı şeklindeki genel kanaat var.  Bu değişiklik bu hedefi gerçekleştirecektir.

İkincisi de kazasız niza denilen her iş mahkemede çözülmesi yerine daha basit sistemlerle çözülmesi ve yargı dilinin sadeleştirilmesi konusu ele alınmıştır.

Adrese dayalı kayıt sistemi konusunda çalışma yapıldı. Bugüne kadar 14 defa sayım yapıldı. Artık ev hapsi ile sayım yapılmasına gerek kalmadı. Türkiye'de yaşayanların net rakamı ortaya çıkmıştır. Yurt dışında yaşayanlar bu sayıma dahil değil.  Yurt dışında ise 3 milyon 400 bin civarında vatandaşımızın yaşadığını sanıyoruz. 98 bin 330 da yabancı uyruklu kişi ülkemizde yaşamaktadır.

Bundan böyle herkesin adresi bellidir.  Artık bir kısım karmaşalar da ortadan kalkacak. Bu aynı zamanda adli hizmetler açısından büyük kolaylık getiriyor. Davalının adresi bulunamadığından büyük sıkıntılar yaşanıyordu.

Üzerinde durduğumuz bir başka konu da Medeniyetler İttifakı ile ilgili ulusal plandır. Türkiye bu ittifakta eş başkanlık yapmaktadır. Bu konuda bir ulusal plan hazırlanması gerekmektedir. İspanya benzer bir plan hazırlayıp bakanlar kurulundan geçirdi. Sayın Mehmet Aydın bununla ilgili taslak dağıttı. Önümüzdeki hafta bakanlar kurulunda görüşüp açıklanabilir hale getireceğiz.

Üzerinde durduğumuz istihdam paketi ile ilgili konu da bakanlar kuruluna geldi. Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik hazırladıkları paketle ilgili bilgi sunmuştur. Bu bilgi Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda incelemeye tabi tutulacaktır. Yatırım ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz.

Haber 7
 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,693 µs