En Sıcak Konular

DTP'den 'Operasyonlara' karşı beyaz kurdela

21 Ocak 2008 21:29 tsi
TSK'nın PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonların durması' için beyaz kurdela takmaya başlayan DTP'liler Küpeli Dağı'na yürüyecek.

Bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü 'operasyonların duruldurulması' için Demokratik Toplum Partisi(DTP) Erzurum İl Teşkilatı yakalara beyaz kurdela takma eylemi başlattı.

Bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü 'operasyonların duruldurulması' için Demokratik Toplum Partisi(DTP) Erzurum İl Teşkilatı yakalara beyaz kurdela takma eylemi başlattı.

DTP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Merkez İlçe Başkanı Erdal Özakçil, TSK'nın terör örgütüne yönelik operasyonları durdurmasını istedi. Özakçil, Kürt sorunun demokratik çözümünden yana olduklarını, ancak bunu birtakım güçlerin istemediğini ileri sürdü.

Erdal, TSK'nın operasyonları durdurması, yükselen milliyetçiliği protesto etmek amacıyla bugünden itibaren Şubat'ın ilk haftasına kadar ev, işyeri ve arabalara beyüz tülbent, yakalara ise kurdela takma eylemi başlattıklarını söyledi.

KÜPELİ DAĞI'NA ÇIKACAKLAR

DTP Adana il yöneticileri, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların son bulması için Şırnak'a gidip, Küpeli Dağı'nda 24 saat nöbet tutacaklarını açıkladı.

'Demokratik Çözüm Yürüyüşü' adıyla gerçekleştirecekleri eylem için 4 Şubat'ta iki otobüsle Diyarbakır'a gideceklerini söyleyen DTP Adana İl Başkanı Zeki Karataş, burada 42 teşkilattan gelecek diğer DTP'lilerle buluşup, 6 Şubat'ta Şırnak'a geçerek sınırın sıfır noktasında yürüyeceklerini, Küpeli Dağı'na çıkacaklarını ve 24 saat süreyle dağda nöbet tutacaklarını belirtti. Parti binasında yapacakları eylemle ilgili açıklama yapan Zeki Karataş, şunları söyledi:

"Çatışmalı süreç gittikçe ülkemizde dehşet verici boyutlara ulaşmaktadır. Gönül isterdi ki; hava bombardımanlarının yerine ordumuz, hükümetimiz, devletimiz Kandil'e gidip, çay içsin. Gidip orada o insanlarla sohbet edip, gelsin. Ama malesef karanlık güçler, bu ülkenin bir kaosa sürüklenmesi için elinden gelen mücadeleyi vermektedir. Biz bu yürüyüşümüzle diyoruz ki; 'Edi Bese- Artık Yeter.' 4 Şubat'ta kitlesel olarak başta Diyarbakır olmak üzere Demokratik Çözüm Yürüyüşü'ne çıkacağız. Diyarbakır'dan Şırnak'a, oradan da Küpeli'ye giderek, dağda 24 saat süreyle nöbet tutacağız. Bu eylemimiz çözüm getirmezse, programımıza milletvekilleri ve belediye başkanlarımızla yürüyüşlerle devam edeceğiz. Biz artık bu ülkede akan kanın durdurulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız ve devam edeceğiz.''

dunyabulteni



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs