En Sıcak Konular

Provakasyonun altından DHKP-C çıktı

22 Ocak 2008 09:16 tsi
Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde Taksim'deki MHP binasına saldırı DHKP-C bağlantılı çıktı.

Agos gazetesi önünde yapılan törenden ayrılan grubun İstiklal caddesinde estirdiği terörün ardından polis 15 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan kimlik incelemesinde göstericilerin bir kısmının daha önce terör örgütü DHKP/C adına çeşitli eylemlere katıldığı belirlendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölüm yıl dönümü törenine katılan bir grup, törenin ardından Taksime doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca devlet ve polis aleyhinde slogan atan, eylemciler İstiklal caddesi üzerindeki MHP lokaline taşlı saldırıda bulundu.

Lokal önünde toplanan çok sayıda gösterici, içeri girmek için kapıyı zorladı. Bu sırada olay yerine iki araçla gelen polis gruba müdahale ederek lokal önünden uzaklaştırdı.

Kaçan göstericiler Galatasaray lisesi önünde çevik kuvvet bekleme noktasındaki polis bariyerlerini caddeye fırlattı. Göstericiler, Polise de taşlı saldırıda bulundu.

Cadde üzerinde terör estiren grup, vatandaşlar arasında büyük korku ve paniğe sebep oldu. Göstericiler tramvayı da durdurarak, yolcuları zorla indirdi. Tepki gösteren bazı vatandaşları da tartakladı. Polis, göstericilerin saldırısına maruz kalan bir şahsı kurtarmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Yaralı şahıs göstericilerin arasından çıkartılırken, seken bir kurşun göstericilerden birinin bacağından yaralanmasına sebep oldu.

Bu olayların ardından göstericilerden 15'i gözaltına alındı. Beyoğlu emniyet müdürlüğünde sorguya alınan zanlıların yapılan kimlik incelemesinde bazılarının terör örgütleriyle bağlantıları ortaya çıktı. Geçmişte Terör örgütü DHKP-C adına eylemlere katıldığı belirlenen zanlılar emniyetteki işlemleri tamamlanarak Beyoğlu adliyesine sevkedildiler.

dunyabulteni



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,676 µs