En Sıcak Konular

Emniyet'te yaprak dökümü

22 Ocak 2008 10:13 tsi
Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı’nda 'yaprak dökümü' başladı. Hava filosunda görev yapan 8 pilot müdür istifa etti.

Pilotlar i'dolgun' ücretle THY ve diğer özel havayolu şirketlerine geçti Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nda da "yaprak dökümü" başladı.

32 helikopterin bulunduğu hava filosunun başında bulunan Havacılık Daire Başkanı Mustafa Çetinçay da 3 Ocak'ta görevinden istifa ederek emekliliğini istedi.

Uçuş tazminatı ile birlikte yaklaşık 4 bin YTL maaş alan Çetinçay, 10 bin YTL ücretle Türk Hava Yolları'na transfer oldu. Emniyet Amiri, Şube Müdürü, Daire Başkan Yardımcısı ve Daire Başkanı rütbelerindeki polis pilotların genç yaşta istifa etmesi ya da emekliye ayrılması yüzünden emniyet hava filosu çöktü. Deneyimli polis pilotların istifa ya da emekliye ayrılmasında THY ve diğer havayolu şirketlerinin "dolgun" ücretler teklif etmesi etkili oldu. Polis pilotların ortalama 8-12 bin YTL maaşlarla havayolu şirketlerinde çalıştıkları ifade ediliyor.

ÜÇÜ ÖĞRETMEN PİLOT

1981'de kurulan Havacılık Daire Başkanlığı'ndan istifalar hız kazandı. İstifa, emeklilik ve şehit olmalar yüzünden filodaki pilot sayısı 50'den 38'e düştü. Filo ile yollarını ayıran pilotlar arasında 3 "öğretmen" pilotun da olması ayrı bir soruna yol açtı. Hava filosunda görev yapan komiser, başkomiser, emniyet amiri, şube müdürü, daire başkan yardımcısı ve daire başkanı rütbesindeki pilotlar, uçuş saatlerine göre diğer meslektaşlarına oranla aylık bin 100 ile bin 500 YTL arasında uçuş tazminatı alıyor. Şube müdürü rütbesindeki bir pilot ortalama 3 bin YTL, daire başkan yardımcısı pilot 3 bin 500 YTL, daire başkanı pilot ise 4 bin YTL'ye yakın maaş alıyor.

BASBAKAN'IN PiLOTU DA iSTiFA ETTi

Hava filosundaki yaprak dökümü 2004 yılında başladı. İstifa fitilini pilot Emniyet Amiri Adnan Şahin ateşledi. Pilot Müdürler Ersin Erdal, Atilla Ustaoğlu, Yılmaz Özgentürk, İbrahim Sevim, Erhan Gök, Serdar Özdemir ve Daire Başkanı Mustafa Çetinçay istifa edip emekliye ayrıldı. Antalya'da 2006'da meydana gelen helikopter kazasında ise Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya ile Pilot Başkomiser Kudret Çalık şehit olmuştu. Filodan ayrılan pilot müdürlerin ilk tercihi ise THY oldu.

Bazı pilotlar ise Onur Air ve Saga havayollarında işe başladı. Emekli olup havayolu şirketlerine transfer olan Ersin Erdal ile Atilla Ustaoğlu, yıllarca Başbakan'ların bindiği VIP dizaynlı Skorsky'yi kullanmıştı. Mustafa Çetinçay'ın istifa etmesinin ardından Havacılık Daire Başkan Vekili olan Cengizhan Erkılıç'ın da Temmuz ayında 1. sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etmesinden sonra emekliye ayrılacağı konuşuluyor.

KRİZ KAPIDA

Yeni kurs açılmaması durumunda önümüzdeki yıllarda pilot sayısında ciddi "kriz" yaşanacağı öne sürülüyor.

aktifhaber



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,096 µs