En Sıcak Konular

Türkeş'in kurmaylarından 'Yeni hareket'

22 Ocak 2008 10:24 tsi
Türkeş'in kurmaylarından 'Yeni hareket' MHP lideri Alparslan Türkeş'in zamanında gizli ordu kurmaları emri verdiği Ali Güngör ve Selahattin Baysal, AKP'ye karşı yeni bir siyasi hareket oluşturmak için çalışmalarına başladılar. Teşkilatın adı: "Yeni Yol Hareketi"...

Merhum Alparslan Türkeş'in 12 Eylül öncesinde "gizli ordu" kurma projesinde önemli rol üstlendiği öne sürülen dönemin ülkücü gençlik liderleri Ali Güngör ve Selahattin Baysal, yaklaşık 30 yıl sonra AKP'ye karşı yeni bir siyasi hareket geliştirmek için girişimlere başladı.

Ulusalcıların Patalya Oteli'ndeki toplantısından sonra ağırlıklı olarak Anadolu'da KOBİ düzeyindeki işletmelerin sahiplerine dayanan yeni milliyetçi grup da "Yeni Yol Hareketi" adı altında harekete geçti.

Bu oluşumda daha önce MHP, DYP ve ANAP'ta siyaset yapmış olanların yanı sıra soldan da isimlerin yer aldığı belirtildi. Grubun marttan itibaren Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum ve Adana gibi büyük kentlerde düzenleyeceği etkinliklerle siyaset sahnesine çıkmayı amaçladığı dile getirildi. Güngör ile Baysal, yeni hareketin önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

Komandolar seçildi

Gazeteci Emin Pazarcı, 2004'te Dünden Bugüne Tercüman gazetesindeki yazı dizisinde, Türkeş'in 12 Eylül öncesinde, Güngör ile Baysal'a gizli ordu kurmaları talimatı verdiğini anlatmıştı. Dizide, Güngör ile Baysal'ın askerliğini komando olarak yapan üniversite mezunu her ilden bir ülkücüyü tespit ederek örgütlediği kaydedilmişti.

Baysal, yazar Sebahattin Önkibar'ın Yeniçağ gazetesindeki dünkü köşesinde yer alan demecinde, "Bizim hareketimiz milli bir silkinme hareketi olacak ve amacı da tamamen emperyalizm ile onun işbirlikçisi AKP ile mücadele olacak" dedi. Milliyet'in ulaştığı Güngör de "Bu konuyu kamuoyuyla ileriki günlerde paylaşmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

milliyet



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,286 µs