En Sıcak Konular

Celal Çıtak Paşa cevap verdi

22 Ocak 2008 10:33 tsi
Terfi etmesine az bir süre kala istifa eden Tuğgeneral Celal Çıtak, neden istifa ettiğini açıkladı ve hakkında yürütülen dedikodulara cevap verdi.

TSK'nın en parlak generalleri arasında olduğu halde, ani bir kararla istifa eden Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak, konuştu. Eşinden boşanabilmek için istifa ettiğini söyleyen, "Bu üniformayı tertemiz giydim tertemiz bırakmak durumundayım" diyen Çıtak, 'Yasak aşk' iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

Eşinden ayrılabilmek için görevinden istifa eden Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak, "Üzerimde general üniformam varken eşimden ayrılmam uygun olmazdı. Üniformamı çıkardıktan sonra boşanma işlemini başlattık" dedi. Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki başarıları nedeniyle devrelerinden 5 yıl önce terfi eden ve en genç generaller arasında bulunan Celal Çıtak, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı görevinden sonra, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na atanmıştı. Geçen yıl terfi edemeyen Çıtak'ın bu yıl terfi etmesine kesin gözüyle bakılırken, istifası Jandarma Genel Komutanlığı'nda da şaşkınlık yarattı.

7 OCAK'TA DİLEKÇE

Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı'na 7 Ocak'ta emeklilik dilekçesi veren Tuğgeneral Celal Çıtak'ı kararından vazgeçirmek için bazı komutanlar devreye girdi. Ancak Tuğgeneral Çıtak, kendisini iknaya çalışan komutanlara da, özel yaşamıyla ilgili alacağı bir karar için görevinden ayrılması gerektiğini belirtti. Ardından Çıtak, geçen cuma günü Diyarbakır'da düzenlenen törenden sonra kentten ayrıldı.

Görevinden ayrıldıktan sonra Hürriyet'e konuşan ve hakkındaki iddiaları da cevaplandıran Tuğgeneral Celal Çıtak, "Ben erken terfi ve mesleğimdeki diğer artılar nedeniyle devrelerine göre erken üst rütbelere ulaşmış parlak bir generaldim. Aniden istifa etmem başta kendi teşkilatımız olmak üzere, bulunduğum bölgede de herkesin ilgisini uyandırdı" dedi.

PROTOKOL İMZALADIK

Tuğgeneral Çıtak, şunları söyledi: "Benim mutsuz bir evliliğim var. Eşimle ayrılmayı da uzun süredir düşünüyorduk. Nitekim cuma günü görevimden ayrılıp Ankara'ya döndüm. Cumartesi günü de eşimle medeni bir biçimde ayrılmak için konuşup aramızda protokol imzaladık. General üniformasının içindeyken, bir generalin eşinden ayrılma lüksü yoktur. Etik olarak vardır, ancak lüksü yoktur. Bu üniformayı ben tertemiz giydim, tertemiz taşıdım ve tertemiz bir kenara bırakmak durumundayım. Ben bunun için yaptım. Canımdan çok sevdiğim mesleğimden ayrılıp, üniformamı da sırtımdan çıkartıp astım."

İSTEMEZDİM AMA...

 Tuğgeneral Çıtak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniformalı olduğumda da ayrılmayı düşündük. Ama eşimle birlikte dedik ki, 'Ayrıldığımız zaman dost-düşman bunun için bir şeyler yakıştıracaklar. Hiç değilse emekli olalım, o zaman ayrılalım' diye karar verdik. İki çocuğum var. Ben de ayrılmayı istemezdim. Ancak mutsuz olunca ayrılmamızın ikimiz için de iyi olacağını düşündüm. Maddi-manevi elimde ne varsa da onların mutlu olması için çalışacağım. Ben onurum, şerefimle, üniformama leke sürmemek için özene bezene gayret ederken başka bir hanımla evlenebilmek için boşandığım dedikodusu yayıldı."

 



Bu haber 9,600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,275 µs