FLAŞ | " /> FLAŞ | "/>

En Sıcak Konular

Olayın il dışı bağlantıları da var! FLAŞ

22 Ocak 2008 18:20 tsi
Olayın il dışı bağlantıları da var! FLAŞ Susurluk, Danıştay Baskını ve Ümraniye'ye kadar uzanan zincirdeki derin Çete'ye büyük bir darbe indirildi. Türkiye'nin en derin ismi Veli Küçük Paşa ile pek çok ünlü flaş isme baskın yapıldı. İşte önde gelen isimler...

İsmi Danıştay, Susurluk, Ümraniye olaylarıyla gündemden hiç düşmeyen JİTEM'in kurucusu emekli albay Veli Küçük ve 60 kişi İstanbul'da göz altına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu şahısları, İstanbul genelindeki 40 ayrı adrese gece saat 03.00 sıralarında eşzamanlı operasyon düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.

İstanbul’da Ümraniye Çakmak Mahallesi Güngör Sokak’taki bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bugün 33 kişi daha gözaltına alındı.Vatan caddesindeki terörle Mücadele Şubesine getirilen sanıkların sorgusunun devam ettiği bildirildi.

33 kişinin, Hrant Dink cinayeti, Danıştay'a yapılan saldırı, Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması, iki kilise rahibine yapılan saldırı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına aldığı iddia ediliyor. Yine iddialara göre gözaltına alınanların sayısı gittikçe artıyor.

Soruşturmanın kapsamı

Konuyla ilgili görüş bildiren Ak Parti milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat "Çok büyük bir operesyon. Sonucunu merak ediyorum" dedi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan emekli Tümgeneral Veli Küçük geçen yıl Danıştay saldırısına ilişkin olarak da gözaltına alınmış ve ardından takipsizlik kararı verilerek serbest bırakılmıştı. Avukat Kemal Kerinsiz en son Başbakan Erdoğan'a açtığı "kelle" davası ile gündeme gelmişti.

Sevgi Erenol serbest bırakıldı!

Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan 50 kişi arasında bulunan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ifade sonrası salıverildi.

Yayın yasağı sürüyor

Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ümraniye soruşturması kapsamında 33 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Başsavcılık olaylara ilişkin Haziran ayında konan yayın yasağının sürdüğünü bildirdi.

Atalay: Gelişmeleri takip ediyoruz. Her şey savcılığın kontrolü altında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl haziran ayında başlayan soruşturma kapsamında halen 15 kişinin tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, İstanbul ve İstanbul dışında sürdürülen operasyonlar kapsamında 33 kişinin daha gözaltına alındığını, Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandıklarını bildirdi.

Ümraniye soruşturmasına ilişkin geçen yıl haziran ayında gizlilik ve yayın yasağı kararlarının alındığını da hatırlatan Başsavcı, bu nedenle ayrıntılar ile ilgili açıklama yapmaya yasal imkan bulunmadığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Her şey savcılığın kontrolü altında. Konuyla ilgili İstanbul’da bir açıklama yapılacak” dedi.

Kerinçsiz'in bürosundaki incelemeler sürüyor

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in Vatan Caddesi üzerindeki bürosunda başlattığı inceleme sürüyor.

 Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma kapsamında harekete geçen polis, savcı eşliğinde Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in Vatan Caddesi üzerindeki bürosunu mercek altına aldı. Polisler eşliğinde büroya giriş yapan savcının, Kerinçsiz'in evrak ve dosyaları üzerindeki incelemeleri sürüyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler: Olayın il dışı ayakları da var!

İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli tuğgeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikri Karadağ ile gazeteci Gülay Kömürcü'nün de aralarında bulunduğu 40 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak, "Olayın il dışı aşakları da var" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, "Bu, savcılığın yürüttüğü bir soruşturmadır. Olayın il  dışı ayakları da var. Bu yüzden de detaylı açıklama yapmak istemiyorum" dedi. Güler, gerekli açıklamanın zamanı gelince yapılacağını da belirtti



Bu haber 2,807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,212 µs