tepetaklak! | " /> tepetaklak! | "/>

En Sıcak Konular

Asya tepetaklak!

22 Ocak 2008 13:18 tsi
Asya tepetaklak! Dün piyasalar için adeta kara pazartesiydi. Asya borsalarında düşüşler bugün de durmadı. Japonya 11 Eylül'den bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı. Dolar uluslararası piyasalarda değer kazanırken içeride de 1.24 seviyesine ulaştı.

Dün piyasalar için adeta kara pazartesiydi. Asya borsalarında düşüşler bugün de durmadı.  
Japonya 11 Eylül'den bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı. Dolar uluslararası piyasalarda değer kazanırken içeride de 1.24 seviyesine ulaştı.
 
Dünyanın en büyük ekonomisinde resesyon kaygıları artarak sürüyor. Dalganın ABD'den Avrupa ve Uzakdoğu'ya yayılacağı endişeleriyle dün piyasaları vurdu.Bank of China'nın yatırım yaptığı ABD'deki riskli konut kredileri nedeniyle 8 milyar dolarlık kayba uğradığı haberleri, "dalga dünyaya yayılıyor" tedirginliğini artırdı.
 
Asya borsalarından özellikle Çin'den başlayan mortgage kaynaklı satış dalgası Hindistan üzerinden Avrupa'yı vurdu.
 
Asya borsaları tepe taklak

ABD piyasaları kapalı olmasına karşın DJ Future'ları yüzde 5'lik bir düşüşe işaret etti. ABD'deki bir resesyonun global ekonomik büyümeyi rayından çıkarabileceği kaygılarıyla bugün de Asya genelinde borsalar düştü.
 
Japonya'nın Nikkei Endeksi 11 Eylül 2001'den bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı. Çin'in Şanghay Borsası'nda kapanışa doğru kayıplar arttı, yüzde 8'e kadar ulaştı.
 
Japonya ve Çin'den sonra, diğer Asya borsaları  da değer kaybetti. Japonya Çin'in ardından, Hong Kong ve Güney Kore menkul kıymetler borsası da düşüşle kapandı.
 
Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'ndaki Hang Seng endeksi, 11 Eylül  2001 olaylarından bu yanaki en büyük oranlı düşüşünü göstererek, yüzde  8,8 oranında değer kaybederek, 2,061.23 puandan kapandı.
 
Kore Bileşik Endeksi, yüzde 4,4 oranında değer kaybederek, 1,609.02  puandan kapandı. 
Dün yüzde 10 oranında değer kaybından sonra otomatik olarak kapanan Hindistan Menkul Kıymetler Borsası, bugün, nispeten düşük oranlı bir düşüşle yeniden işlemlere açıldı.
 
Brezilya'da Bovespa Endeksi'nin de yüzde 6.6 oranında gerilediği görüldü. Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası da, dünya genelindeki ve diğer borsalardaki gelişmeler paralelinde, güne sert düşüşlerle başladı.
 
Tel Aviv 100 endeksi, günün ilk seansının ortalarında yüzde 3,8 düştü. Tel Aviv 25 endeksinde kayıp yüzde 3,5, Tel-Tech endeksinde ise yüzde 3,7 oldu. Kayıplar, gayrimenkul endeksinde de kendini gösterdi ve endeks yüzde 5 oranında düşüş yaşadı.

FED'den faiz indirimi mi?
 
Yatırımcılar bugün ABD'nin tatil dönüşü açılışını takip edecek; Apple ve Bank of America karı izlenecek. ABD Merkez Bankası'nın da (FED) ara kararla faizi 0.75 oranında indirmesi gündemde.
 
"Avrupa ekonomisi yavaşlayacak" beklentisi ile euro'nun dolar karşısında hızla değer kaybettiği görüldü. Dolar da içerde bu sabah 1.23 seviyesinin üzerinde açıldı. "Dünya ekonomisi yavaşlayacak" beklentisi ile altın ve petrol fiyatları da geriledi.

 

ntvmsnbc



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs