En Sıcak Konular

Vakit- Hürriyet savaşında ikinci raund!

22 Ocak 2008 13:15 tsi
Vakit- Hürriyet savaşında ikinci raund! Vakit'in bir haberiyle başlayan savaş sürüyor. Aydın Doğan'ın Refah-Yol hükümeti döneminde, borçlarına karşılık Refah Partisi hakkındaki haberlerini yumuşatacağını söylediğini iddia eden Vakit gazetesi'ne, dün Hürriyet gazetesinden cevap geldi. Vakit v

Dün Hürriyet'te başlayan yalanlama haberlerinden ilkine Vakit'ten, "Hadi oradan yalancı!' başlığıyla cevap geldi. İşte Vakit'in Hürriyet'in yalan haber sabıkalarını da içeren cevabı:

Hadi oradan yalancı!

Her haberi "belgeli" olan ve yaptığı hiçbir haberi yalanlanmayan Vakit, Aydın Doğan'a tek cümleyle cevap veriyor: "Hadi ordan yalancı!"

Aydın Doğan, dünkü Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Adalet eski Bakanı Şevket Kazan'a saygı duyduğunu söylüyor... Ama Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet; bakanlığı döneminde "Kazan'a kaçakçılık suçlaması"nda bulunmuştu.

Son günlerde gazetemiz Vakit’i hedef alan Aydın Doğan, “temiz” bir medya patronu kisvesiyle açıklamalar yapadursun, Türk siyasi ve medya tarihi Aydın Doğan’ın çok sayıda sabıkasını barındırıyor. Bunlardan en meşhurları arasında bulunan iki tanesinde Aydın Doğan, iddiaların ispat edilmesi halinde kendini Taksim’de asacağını taahhüt etmişti. Ancak yolsuzluklar ve usulsüzlükler her seferinde belgelenmesine rağmen, “kendimi asarım” vaadi bir türlü gerçekleşmedi ve Aydın Doğan da ne kadar sözünün eri olduğunu ortaya koydu.

Rant belgesine de "Asarım" zırvası

Yazar Nazlı Ilıcak bir makalesinde, Aydın Doğan'ın İstanbul Merter'deki yeşil sahaya inşaat müsaadesi aldığını, sonra da burayı Migros'a satarak büyük rant elde ettiğini yazmıştı. Aydın Doğan bu iddiaya da bildik bir cevap vererek, "Bunu ispat etsinler, kendimi Taksim meydanında asarım" cevabını vermişti. Büyükşehir Belediyesi'nin arşivlerinden, Dalan dönemine ait yazışmalar ise çok geçmeden ortaya çıktı. Akit gazetesinin de yayınladığı belgelere göre Aydın Doğan kıymetli araziden önemli bir rant elde etmiş. Ancak örneklerle çoğaltılabileceği gibi Aydın Doğan yine sözlerinin altında kalmıştı.

Yeni Şafak, Aydın Doğan'ın kendisini asacağını yazmıştı

Yeni Şafak gazetesi, “Kartele belge şoku” başlıklı sürmanşet haberinde, Aydın Doğan’ın 'Kendimi asarım' dediğini yazmıştı. Haberde, “DYP lideri Çiller'le NTV ve Kanal 6 ekranlarında hararetli tartışmalara giren Aydın Doğan, kendisinin Milliyet muhabiri tarafından ihbar edildiğini açıklayan Çiller'in yalan söylediğini öne sürmüştü. Daha da ileri giden Aydın Doğan, Çiller'in bu iddiasını ıspatlaması halinde Taksim Meydanı'na çıkıp kendisini asacağını söylüyordu. Ortaya çıkan bu tutanağın ardından Doğan ve Milliyet gazetesinin nasıl bir savunma "yapacağı" merakla bekleniyor” denilmişti.

Bunlar unutulmadı

Pornoculuğu mahkeme kararıyla tescillenen!.. 10 Ekim 1996'daki "Yalan Rüzgarı" ve "Tesettür faciası" başlıklı haberleri başta olmak üzere, birçok haberi "asparagas" çıkan!.. "İş takipçiliği" yaptıkları belgelenen!.. Sıkıştıkları zaman, "Kendimi Taksim'de asarım" diyen ama gerçekler ortaya çıkmasına rağmen Taksim'e uğramayan! "Başörtüsü, Namaz ve dindarlara saldırganlığı" dillere destan olan Aydın Doğan ve gazetelerinin, "objektif bir gazetecilik" yapan Vakit'e saldırması, "Neyi örtas etmek istiyorlar?" sorularına yol açtı.

İşte yalanlardan birkaçı

Hürriyet'in 10 Ekim 1996'da ve 17 Aralık 2006'da manşetten verdiği "Yalan Rüzgarı" ve "Testis diye çekmediler" başlıklı haberleri "yalan" çıkmış ve Hürriyet yönetimi, "yalan" olduğu belgelenen son haberden dolayı "özür" dilemişti.

5 dakika önce

Ankara Kapalı Cezaevi'nde isyan çıkaran mahkûmların fotoğrafını yayınlayıp "eylemden 5 dakika önce" diye başlık attılar; ancak söz konusu resmin 5 yıl önce çekildiği ortaya çıktı.

Yalan rüzgarı 

Dönemin Başbakanı Erbakan'ın basın toplantısı yapıp, açıklamalarda bulunduğunu yazdılar... Ancak, o başlık yayınlandığında Erbakan henüz basın toplantısı yapmamıştı.

Tesettür faciası 

Konya'da tesettürlü doktorların bir gencin testis filmini çekmediğini iddia ettiler, ancak bu da yalan çıktı.

Vakit

 


 

Hürriyet de Vakit'e yönelik yalanlama haberlerine bugün devam etti. İşte Dünkü yazının devamı:

 O gazeteye böyle Şeyler söylemedim

Aydın Doğan’ın mektubu ulaştığında Şevket Kazan, Anadolu’da Vakit Gazetesi’ne noter aracılığıyla göndereceği yalanlama metnini hazırlıyordu. "Ben o gazeteye böyle şöyler söylemedim" diyen Kazan’a göre, gazete, eskiden yazdığı kitaptan bazı bölümleri almış, çarpıtmış ve kendi ağzından yeni sö



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,919 µs